Svijet

DJEČAK (16) IZMASAKRIRAO CIJELU PORODICU! Upucao oca i sestru, ručao pored tijela, otišao u teretanu, pa ubio majku

Autor Uroš Matejić

Igor Gomeš je policiju kontaktirao tek u nedelju, dva dana nakon što je ubio svoju porodicu.

Izvor: Društveen mreže

Dječak (16) iz Sao Paula u Brazilu priznao je da je ubio svoju porodicu u njihovoj kući nakon svađe sa usvojiteljima, koji su ga vrijeđali i oduzeli mu mobilni telefon, piše Dejli mejl. Dečak Igor Gomeš, upucao je u svog oca, Isaka Tavaresa, dok je bio u kuhinji. Na sestru, Leticiju Gomes, pucao je pucao kada se spustila iz sobe u kuhinju nakon prvog pucnja. Kasnije tog dana, bio je u teretani, a zatim je upucao svoju majku, Solange Gomes, nakon što se vratila kući sa posla.

Prema policijskim izvještajima, Gomes je iskalio bijes na roditeljima zato što su ga omalovažavali, oduzeli mu telefon i spriječili ga da ga koristi za školsku prezentaciju. Nakon ubistava, ručao je pored tijela i posjetio teretanu, dok su mrtva tijela ležala na podu.

Gomes je policiju kontaktirao tek u nedelju, dva dana nakon što je ubio svoju porodicu, kada je primijetio muve oko tijela u raspadanju. On je priznao da je upotrebio pištolj svog oca, ali i rekao da nikada nije namjeravao da povrijedi sestru. Brazilska policija je saopštila i da je dječak rekao da bi sve učinio isto.

Izvor: društvene mreže

Incident je klasifikovan kao ubistvo i femicid, a Gomes je prebačen u pritvor za maloljetnike do dalje procjene, uključujući psihijatrijsku procjenu kako bi se utvrdilo njegovo mentalno stanje tokom zločina. Komšije su opisali porodicu kao relativno povučenu, uz izvještaje o čestim svađama u domaćinstvu. Zajednica je izrazila šok i nevjericu zbog tragičnih događaja koji su se desili u njihovoj sredini.