OGLASIO SE MINISTAR ZDRAVLJA HRVATSKE

"NISU SVI PILI PIĆA, NEKI SU JELI SLANE ŠTAPIĆE" Oglasio se ministar zdravlja Hrvatske zbog TROVANJA

Autor Jana Desovski

Ministar zdravstva Vili Beroš obratio se javnosti o trovanjima nastalim u kafiću u Hrvatskoj.

Izvor: 24sata.hr/YouTube

Ministar zdravstva Vili Beroš obratio se javnosti o trovanjima nakon konzumacije bezalkoholnih pića. "Sve institucije rade svoj posao, zdravstveni sastav je spreman, postupamo prema protokolu. Policija, DIRH i DORH su blagovremeno obaviješteni. Imamo nekoliko novih pacijenata. "Četiri pacijenta su u KBC-u Zagreb, jedan je na opservaciji u Vinogradskoj i jedan u Varaždinu", rekao je on.

"Nisu svi pili ista pića. Neki su rekli da su jeli slane štapiće. Moramo sve povezati, a ne plašiti javnost. Kad se određena veza uspostavi, javnost će biti obaviještena, a do tada preporuka da se pije voda sa česme", rekao je.

Podsjetimo, na društvenim mrežama u Hrvatskoj su se proširile poruke koje upozoravaju građane da ne konzumiraju sokove i vode poznatog brenda jer uzrokuju spržene jednjake i želuce. Ove informacije nisu bile provjerene s obzirom na to da su objavljene na mrežama, ali se ubrzo ispostavilo da postoji nekoliko slučajeva trovanja.

KBC Rijeka je potvrdila jedan takav slučaj, a hrvatski "Danas.hr" je prenio da je još jedan slučaj potvrđen u Zagrebu, a danas se oglasio i ministar zdravlja Hrvatske i naveo da postoji još nekoliko slučajeva.