Svijet

ŠOK! SIN JEVGENIJA PRIGOŽINA PREUZIMA KONTROLU NAD VAGNER GRUPOM? Važno je javno Putinovo prihvatanje - Evo šta on misli

Autor Ivana Vlajković

Sin Jevgenija Prigožina, Pavel, preduzima korake kako bi preuzeo kontrolu nad Vagner grupom.

Izvor: YouTube/DW News/Screenshot/Twitter/MyLordBebo/

Sin pokojnog Jevgenija Prigožina, Pavel (25), preduzima korake kako bi preuzeo kontrolu nad Vagner grupom, iako ruski predsjednik Vladimir Putin želi da na tom mjestu vidi drugog komadanta. 

On pregovara sa ruskom nacionalnom gardom Rosgvardijom o tome da se plaćenička organizacija ponovo uključi u borbu u Ukrajini, saopštio je Institut za proučavanje rata, pozivajući se na istaknuti Telegram kanal povezan sa grupom.

Ovaj potez bi obezbijedio alternativnog vođu komandantu Vagnera Andreju Troševu, koji je potpisao ugovor sa ministarstvom odbrane i koga je Vladimir Putin javno prihvatio, pridruživši mu se na sastanku prošle nedelje. To ukazuje da je "neko osoblje Vagnera zainteresovano za okupljanje oko alternative koja je povezana sa Prigožinom za Kremlj i Troševa koji je povezan sa Ministarstvom odbrane", navodi ISV, prenosi Skaj njuz.

"Nejasno je šta Kremlj misli o odnosima između Vagnerovih elemenata i ruske vlade", saopštio je istraživački centar.

Rosgvardija je direktno podređena predsjedničkoj administraciji, zbog čega je "Putinovo javno prihvatanje Troševa i potčinjavanje Vagnerovih elemenata ruskom MO vrijedno pažnje", kažu analitičari sa sjedištem u SAD.

BONUS VIDEO: