Svijet

VIDEO KOJI SLAMA SRCE - DJEČAK I 2 MUŠKARCA IZVUČENI IZ RUŠEVINA POSLE 11 DANA! Mustafa ljubio ruku spasa

Autor Mirela Ljumić Izvor Kurir

Dvanaestogodišnji Osman Halebije i dvojica muškaraca Mehmet Ali Sakiroglu (26) i Mustafa Avči (34) spaseni su posle skoro 11 dana koliko su proveli pod ruševinama zgrada koja se srušile 6. februara kada je jug Turske pogodio katastrofalni zemljotres.

Izvor: Kurir/Twitter/drfahrettinkoca

Emina Avdži, majka Mustafe molila se posle vijesti da je njen sin živ i prebačen u lokanu bolnicu u provinciji Hataj.

Dečak Osman Halebije je spasen iz ruševina zgrade u centralnom gradu Antakija u provinciji Hataj u 260 sati nakon prvog zemljotresa, a Osman Halebije, strani državljanin, izvučen je iz ruševina apartmana Buket u okrugu Ekinci.

Obojica muškaraca, Mehmet Ali Sakiroglu, 26, i Mustafa Avci, 34, spašeni su iz ruševina zgrade u okrugu Antakija u 261. satu nakon prvog zemljotresa jačine 7,7 stepeni po Rihterovoj skali.

Oduševljeni rođaci povrijeđenih prevezli su se u bolnicu gdje su dvojica muškaraca na liječenju.

Dr Fahretin Koca turski ministar zdravlja objavio je snimak Mustafe Avcija kome su spasioci pozvali rođaka kome se javio da je dobro i da jave njegovoj majci da je on živ i da će uskoro da se vide.

Njihovo spasavanje uslijedilo je nakon što je Neslihan Kilić (42) izvučena je iz ruševina u centralnoj provinciji Kahramanmaraš 257 sati nakon zemljotresa, a njen suprug i dvoje djece se i dalje vode kao nestali.

CNN Turk je saopštio da je više od 250 ljudi izgubilo život u kompleksu višespratnica u kojima je Kilićjeva pronađena živa.

Spasioci su takođe pronašli Alejnu Olmez, 17, živu ispod ruševina u okrugu Dulkadiroglu u provinciji Kahramanmaras, okončavši njeno 248-časovno mučenje.