Svijet

NAJKRVAVIJE MJESTO ZLOČINA KOJE SU POLICAJCI IKAD VIDJELI! Iznijeli KRVAVE dušeke iz kuće STRAVE - upao i zaklao 4 ljudi

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Četvoro studenata ubijeno je 13. novembra u Americi, a nakon što je osumnjičeni za ubistvo uhapšen, istražitelji su očistili kuću gdje se desio jezivi zločin.

Izvor: profimedia/Youtube/Mysteries and Recipes/Screenshot

Četvoro studenata, koji su bili cimeri i prijatelji, su 13. novembra 2022, pronađeni mrtvi u iznajmljenoj kući van kampusa u Ajdahu. Sumnjalo se da su ubijeni dok su spavali, ali tek sad su krenuli da isplivavaju detalji. Neki od njih su imali povrede jer su se branili od ubice i pronađeni su van svojih kreveta.

Nakon što je Brajan Koberger, osumnjičeni za ubistva, uhapšen, istražitelji su se vratili na mjesto zločina kako bi iznijeli sve što je ostalo u kući strave. Isplivao je snimak kako policajci uklanjaju dušeke sa mrljama krvi iz kuće u kojoj su studenti nastradali. Uklanjanje je uključivalo krvave okvire kreveta i najmanje dva dušeka, na kojima su bile vidljive tamne mrlje kroz plastičnu foliju, prenosi Njujork post. Policajci su nakon jezivog ubistva izjavili da je to bilo najkrvavije mjesto zločina koje su ikada vidjeli.

Forenzičari se više nisu vraćali u kuću u kojoj su ubijeni Kejli Gonkalves, Medison Mogen, Ksana Kernodl i Itan Čepin. Krajem novembra policija je objavila da se približava kraju u prikupljanju dokaza u kući gdje se desio zločin, ali su saopštili da će kuća ostati aktivno mjesto zločina do početka februara. 

Ubistvo u Ajdahu
Izvor: Youtube/ Mysteries and Recipes

Trospratna kuća u kojoj su živjeli Gonkalves, Mogen i Kernodl dala je policiji obilje dokaza. Prema sudskim dokumentima, policajci su pronašli DNK Kobergera na futroli noža ostavljenom na mjestu zločina. Kasnije su uparili ovaj DNK profil sa ostacima đubreta iz kante u kući njegovih roditelja u Pensilvaniji, gdje je 28-godišnjak provodio praznike nakon što je navodno počinio ubistva u Ajdahu i vozio se širom zemlje.

Dvije preživjele cimerke opisale su policiji da su se susrele sa ubicom u kući. Jedna cimerka, identifikovana u policijskim dokumentima po inicijalima D. M, rekla je da je čula da je neko od ubijenih rekao: "Neko je u kući!" Nekoliko minuta kasnije, D. M. rekla je da je čula plač iz sobe gdje je pronađena Kejli Gonkalves, navodi se u dokumentima.

U tom trenutku je rekla da je čula muški glas koji govori: "U redu je, pomoći ću ti." Kada je po treći put otvorila vrata nekoliko minuta kasnije, rekla je da je vidjela "figuru obučenu u crnu odjeću i masku koja je pokrivala usta i nos te osobe kako ide prema njoj." D. M. je rekla da ju je susret sa ubicom "slijedio" i da se zaključala u svoju sobu.

Koberger je optužen za višestruko ubistvo prvog stepena, kao i za provalu. Ovaj 28-godišnjak se pojavio na sudu u Ajdahu, gdje je obaviješten o svojim optužbama i rečeno mu je da će biti zadržan bez garancije.