Svijet

NOVO PUTINOVO OBRAĆANJE?! Danas je poslednji dan odluke, 3 oblasti su ključne - sve je spremno za proširenje TERITORIJE?

Autor Anja Radunović Izvor mondo.rs

Britanske obavještajne službe tvrde da predsjednik Rusije Vladimir Putin navodno planira da se u narednim danima obrati ruskom parlamentu zbog pripajanja osvojenih regiona u Ukrajini!

Izvor: Profimedia/Facebook/screenshot/Liveuamap.com

Britansko ministarstvo odbrane je izdalo najnoviji obavještajni izveštaj o situaciji u ratu u Ukrajini. U njemu se navodi da je predviđeno da se ruski predsjednik Vladimir Putin navodno obrati ruskom parlamentu u petak 30. septembra i da “postoji realna vjerovatnoća da će Putin to obraćanje iskoristiti da formalno objavi aneksiju okupiranih regiona Ukrajine“.

Ruski lideri se nadaju da će najava "aneksije" okupiranih teritorija biti shvaćena kao uspijeh “specijalne vojne operacije“ i da će konsolidovati javnu podršku sukobu, navodi se u izvještaju. Takođe, danas je posljednji dan referenduma o priključenju samoproglašene republike Luganske Narodne Republike Rusiji. Prema onome što pišu ruski mediji, Ruska Federacija pripaja ukrajinske regione unutar administrativnih granica. Cijela Donjecka oblast, kao i Zaporoška oblast sa gradom Zaporožjem se navodno pripajaju Ruskoj Federaciji.

Ruska državna duma je saopštila da će podržati proces pridruživanja Luganskoj Narodnoj Republici i Donjeckoj Narodnoj Republici Rusiji ukoliko žitelji Donbasa na referendumu izglasaju to. Ova oblast se nalazi pod ruskom kontrolom od prije nekoliko mjeseci, a Rusija je odmah po zauzimanju postavila svoju administraciju.