Svijet

OGLASIO SE PRINC HARI PRVI PUT POSLE SMRTI KRALJICE: Potresne riječi upućene Elizabeti, pomenuo i Megan Markl

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Princ Hari dirljivom porukom odao počast preminuloj kraljici Elizabeti.

Izvor: Profimedia

Princ Hari dao je dirljivu počast svojoj "baki" kraljici Elizabeti za koju je rekao da se sada "ponovo sjedinila“ sa njegovim dedom. Vojvoda od Saseksa rekao je da njegova porodica može da se "nasmije“ znajući da je pokojna kraljica "zajedno u miru“ sa princom Filipom, koji je preminuo u 99. godini prošle godine.

"Već jako nedostajate, ne samo nama, već i širom svijeta“, napisao je.

Hari se rado osvrnuo na "prve susrete“ koje je imao sa kraljicom, od svojih najranijih sjećanja iz djetinjstva do trenutka kada je upoznala njegovu "dragu ženu“ i zagrlila njihove praunuke. Takođe je rekao da će „počastiti“ svog oca kralja Čarlsa Trećeg jer se u Škotskoj očekuje velika masa ljudi koji će gledati kako kraljica leži u državi.

"Proslavljajući život moje bake, Njenog Veličanstva Kraljice i oplakujući njen gubitak svi se podsjećamo na kompas koji je ona bila za mnoge u svojoj posvećenosti službi i dužnosti. Bila je globalno poštovana. Njena nepokolebljiva gracioznost i dostojanstvo ostali su istiniti tokom cijelog njenog života, a sada i njeno vječno nasleđe. Hajde da ponovimo riječi koje je izgovorila nakon smrti svog supruga, princa Filipa, riječi koje sada mogu svima nama donijeti utjehu: "Život se, naravno, sastoji od poslednjih rastanaka kao i od prvih susreta.

"Bako, dok nam ovaj konačni rastanak donosi veliku tugu, ja sam zauvijek zahvalan za sve naše prve susrete, od mojih najranijih sjećanja iz djetinjstva sa tobom, do prvog susreta sa tobom kao svog glavnog komandanta, do prvog trenutka kada si upoznala moju dragu ženu i zagrlila svoje voljene praunuke. Cijenim ova vremena podeljena sa vama i mnoge druge posebne trenutke između. Već jako nedostajate, ne samo nama, već i širom svijeta. A što se tiče prvih sastanaka, sada odajemo počast mom ocu u njegovoj novoj ulozi kralja Čarlsa Trećeg. Hvala vam na posvećenosti službi. Hvala vam na dobrom savjetu. Hvala vam na vašem zaraznom osmjehu. I mi se osmjehujemo znajući da ste ti i deda sada ponovo na okupu, i oboje zajedno u miru.“, napisao je Hari.