Svijet

UKRAJINCI SLAVE, ZADAT TEŽAK UDARAC PUTINU: Ubijena heroina Rusije, šef Kremlja se ponosi njom! Zovu je i Gospođa smrti

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Šef Kremlja dodelio je posthumno Olgi Kačuru (52) počast "Heroja Rusije“, najviše priznanje Kremlja.

Izvor: Profimedia/YouTube/screenshot/Спецоперация на Донбассе и Украине

Putinu je zadat udarac nakon što je njegova prva pukovnica poznata kao Gospođa smrti, ubijena u Ukrajini, kada je raketni napad pogodio automobil u kom je bila.

Šef Kremlja dodelio je posthumno Olgi Kačuru (52) počast "Heroja Rusije“, najviše priznanje Kremlja. Ona je 97. poznati pukovnik koji je ubijen u Ukrajini nakon Putinove invazije na susednu zemlju.

Na sajtu Kremlja u četvrtak je objavljen tekst predsedničkog ukaza u kome se kaže: "Pukovnik Olga Sergejevna Kačura odlikovana je zvanjem Heroja Ruske Federacije (posthumno) za hrabrost i herojstvo u vršenju vojne dužnosti.

Denis Pušilin, šef Donjecke Narodne Republike, rekao je o nagradi: "Predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o unapređenju pukovnice Olge Kačure u posthumno zvanje Heroja Rusije kao priznanje za njenu hrabrost i herojstvo u vršenju vojne dužnosti.

„Njena neustrašiva vojna služba zaslužuje da bude upamćena i prenesena potomstvu. Danas ispraćamo Korsu na njeno poslednje putovanje…”

Olga je bila jedan od osnivača narodne milicije Donjecke Narodne Republike, gde je bila pukovnik i komandovala je divizionom raketne artiljerije raspoređenom protiv Ukrajine.

Ruska pukovnica gospođa smrti
Izvor: youtube.com/Спецоперация на Донбассе и Украинe