Svijet

PUTIN HLADI ŠAMPANJAC! Kadirov potvrdio velike vijesti - Pao i grad "blizanac", Rusija na korak od preuzimanja DONBASA!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Ramzan Kadirov, čečenski lider, je potvrdio velike vijesti za Rusiju - Lisičansk više nije pod kontrolom Ukrajine!

Izvor: YouTube/Screenshot/Guardian News/Profimedia

Ramzan Kadirov, čečenski lider, je na svom "Telegram" profilu zvanično potvrdio velike vijesti za Rusiju - Lisičansk više ne pripada Ukrajini! On je prije nekoliko dana najavio da je ovaj grad opkoljen i da se iščekuje da ga ruska vojska zauzme u svakom trenutku, a sada se, prema njegovim tvrdnjama, to i dogodilo. Posebno je zanimljivo to što je Kadirov samo sat vremena ranije najavio napad i opkoljavanje ovog grada, a veoma brzo je saopštio i da je ruska vojska ušla u centar.

Nakon što je Rusija zauzela Sjeverodonjeck, sada je zauzela i grad koji se kolokvijalno naziva i "brat blizanac" Sjeverodonjecku i sada predsjednik Rusije Vladimir Putin ima sve neophodne resurse za uspostavljanje kontrole nad Donbas regijom. Kadirov je na svom Telegram kanalu podijelio video sa naslovom “Lisičansk je naš”, a uz to podijelio je i poznate detalje.

  1. "Jedinice pod komandom pomoćnika šefa Čečenske Republike Apte Alaudinova i drugog korpusa narodne milicije Luganske Narodne Republike prošle su kroz cio grad i došle su do samog njegovog centra"
  2. "Druge divizije savezničkih trupa takođe su uspješno ušle u grad sa boka, oslobađale su dio po dio grada"
  3. "Civili su ostali u gradu, ukrajinski vojnici im nisu dali priliku da napuste grad"
  4. "Stanovnici oslobođenog Lisičanska odahnuli su. Oni izražavaju zahvalnost oslobodiocima - biće i video o tome"
  5. "Da bi se uspostavio život u gradu, potrebno je osigurati da nema pretnje po civilno stanovništvo. Omiljena taktika nacista je postavljanje mina koje mogu razneti civile. Stoga je čišćenje grada sada prioritet"

Tagovi