Svijet

PESKOV AMERIČKOM NOVINARU OTKRIO ŠTA JE PUTIN RADIO ZA VIKEND! Spomenuo njegovo zdravlje - "A vi sami razmislite o tome"

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Potparol Dmitrij Peskov je juče u intervju za NBC njuz rekao da je Vladimir Putin igrao hokej za vikend.

Izvor: NBC News

Vladimir Putin je "igrao hokej" za vikend, rekao je Kremlj, odbacujući glasine da ruski predsednik možda boluje od tajne bolesti. Jedva da prođe jedan dan bez nove spekulacije o zdravlju ruskog lidera otkako je počeo specijalnu operaciju u Ukrajini.

Njegov portparol Dmitrij Peskov je u ponedeljak u intervjuu za NBC Njuz opet odbacio navode da je Putin bolestan: "Mogu da vam kažem jednu stvar, da je juče, koliko znam, popodne, zapravo igrao hokej. Juče je igrao hokej, a vi sami razmislite o njegovom zdravlju", rekao je Peskov.

Mnogi su spekulisali kako ruski predsednik izgleda loše tokom sastanaka - uključujući i to da li šepa, povremeno se trese, grči od bola - ili da ima natečeno lice koje može pokazati dokaze o upotrebi steroida, ili čak botoksa.

Peskov je glasine o Putinovom zdravlju nazvao smešnim i nekoliko puta negirao da je smrtno bolestan, što je sugerisano u nekim izveštajima. 

Izvor: Profimedia

Portparol Kremlja je kao primer da Putin nije bolestan ukazao na njegov poduži govor na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu prošle nedelje. On je rekao da je Putin govorio oko tri i po sata, pre nego što je učestvovao u panel diskusiji.

"Pomislite samo da li bi bolestan čovek mogao tako da nastupi", rekao je Peskov.

Sukobi u Ukrajini traju već 17. nedelju, a ruske snage su fokus preusmerile na istočni deo zemlje. Borbe se i dalje vode oko Severodonjecka, a ukoliko ga Rusi osvoje, to bi Moskvi dalo kontrolu nad celim Luganskom - što bi bilo njena najveća pobeda u sukobu do sada.