Svijet

"GOVORIO JE BRZO, SKRIVAO JE STOPALA OD POGLEDA!" Stručnjak za govor tijela analizirao Putina, ovo do sada nismo vidjeli

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Vladimir Putin je djelovao "dominantno i energično" u nedavnom javnom izlaganju, prema ekspertu za govor tijela.

Izvor: YouTube/printscreen/Bild

Prema ekspertu za govor tijela, Vladimir Putin je bio "kameleon harizme" jer je na svom poslednjem javnom nastupu djelovao "uvjereno i kontrolisano". Ruski predsjednik se nedavno pojavio na sastanku o razvoju ruske automobilske industrije, duboko uzdišući nakon što je sjeo.

Prema ekspertkinji za govor tijela Džudi Džejms, Putinov nastup je ličio na "pokušaj da izgleda drsko i kontrolisano". Džudi je takođe primijetila da je govorio brzo, sugerišući da je bio pun energije i da se fokusirao na stvar.

Ona je insistirala da se zaključci u vezi sa Putinom ne mogu izvući iz samo jednog govora tijela, jer je na prethodnim javnim nastupima djelovao slabašno, prenosi Miror. Džudi je rekla za Miror: "Postoji šansa da se koristi kameleonskim stilom: čovjek koji će se predstaviti na bilo koji način koji odgovara njegovim ciljevima i njegovoj publici".

Što se tiče nedavnog pojavljivanja, ona je nastavila: "Njegov stil izlaganja sugeriše da daje informacije na dominantan način, a ne da pokušava da ubijedi ili proda ili čak da se izvini. Njegovo tijelo se plete s jedne na drugu stranu dok govori i ima osjećaj 'odskakanja' koji je nedostajao nekim od njegovih nedavnih pojavljivanja. Njegova stopala i noge su skrivene od pogleda, što je važan faktor pošto su jedan od očiglednijih nagovještaja potencijalne bolesti ili fizičke slabosti nedavno bili pokreti stopala i nogu."

Pričalo se da je Putin teško bolestan ili od Parkinsonove bolesti, od raka ili od oboje. Zapadni izvori sugerišu da je čak bio podvrgnut operaciji od početka invazije na Ukrajinu u februaru, ali u ovom poslednjem izlaganju nije bilo znakova bolesti.