Svijet

KREMLJ PUTINU RADI O GLAVI - SPREMAN JE TAJNI SPISAK! Iza leđa predsjednika šapuću se 3 imena, evo ko su KLJUČNI igrači!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Objavljene su nove informacije o tome ko će doći na mjesto predsjednika Rusije nakon Vladimira Putina.

Izvor: YouTube/printscreen/Bild

Prema pisanju ruskog medija Meduza, koji se poziva na visokopozicionirane izvore iz Kremlja, niko u Rusiji nije srećan što je ruski predsjednik Vladimir Putin započeo rat u Ukrajini. Čak su stigle i informacije o tome da se pravi spisak potencijalnih naslednika ruskog predsjednika u slučaju da bude smijenjen zbog sukoba u Ukrajini ili se razboli.

Neimenovani izvori iz Kremlja rekli su za ovaj medij da politička elita sada više nego ikad prije razgovara o "budućnosti posle Putina".

"Ne radi se o tome da oni sada žele da svrgnu Putina ili da planiraju zavjeru, ali postoji svijest o tome da on možda neće vladati državom zauvijek. Predsjednik je sve zeznuo, ali bi ipak mogao sve da popravi kasnije, ako postigne dogovor sa Ukrajinom", rekao je jedan neimneovani zvaničnik iz Kremlja.

Zvaničnici Kremlja navodno u tajnosti razgovaraju o spisku potencijalnih naslednika Putina, tvrdi ovaj portal. Kao potencijalni kandidanti navode se bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev, gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin i prvi zamjenik šefa kabineta Sergej Kirijenko. 

"Ljudi su zgroženi, ali su i dalje na svojim poslovima, pomažući da se zemlja postavi na ratne noge", rekao je izvor za za taj ruski medij i dodao da se mnogi plaše čistki..

Nedeljama kruže glasine da je Putin ozbiljno bolestan. "New Lines Magazine" prenio je da je ruski oligarh tajno snimljen kako govori da je Putin "bolestan i da ima rak krvi". Filmski režiser Oliver Stoun, koji je intervjuisao Putina nekoliko puta, rekao je da je Putin ranije imao rak, ali da se oporavio. Bivši britanski špijun Kristofer Stil rekao ovog mjeseca da su mu ruski izvori rekli da je Putin neizlečivo bolestan.

"Biznismeni i mnogi članovi kabineta su nesrećni što je predsjednik započeo ovaj rat bez razmišljanja o posledicama sankcija. Normalan život pod ovim sankcijama je nemoguć", dodao je Stoun. Takđe, dva izvora iz Kremlja rekla su za Meduzu da je Putin uzdržan od toga da prizna jasne ekonomske poteškoće koje su rezultat rata u Ukrajini.