Svijet

ON JE PUTINOVO TAJNO ORUŽJE ZA UKRAJINU! General Aleksejev je NAJOPASNIJI među špijunima, čak i FSB strahuje od njega

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Umjesto ruske Federalne službe bezbjednosti, glavni obavještajci u Ukrajini od sada će biti vojna špijunska jedinica GRU.

Izvor: Profimedia

Na mjesto ruske Federalne službe bezbjednosti, dolazi brutalna ruska vojna špijunska jedinica GRU, koja je 2018. godine pokušala da ubije Sergeja Skripala u Salsburiju, sada će zapovijedati nad ruskim obavještajnim operacijama u Ukrajini, navodi britanski Telegraf.

Imenovanje GRU-a u Ukrajini trebalo bi da poboljša rad ruske vojske, rekao je Andrej Soldatov, istraživač i akademik specijalizovan za rusku špijunsku zajednicu. On smatra da će novi zapovjednik imati više uspjeha i da će kontakt sa stanicama biti bolji, kao i logistika.

Novi čovjek zadužen za Putinovo prikupljanje obavještajnih podataka u Ukrajini je general pukovnik Vladimir Aleksejev, koji je umiješan u napade i pokušaje atentata na Zapadu.

"Velika Britanija i Europska unija optužuju Aleksejeva da je učestvovao u napadu hemijskim oružjem u Salsburiju 2018. Iskusni je specijalac, on je sankcioniran od SAD-a zbog sajber napada za vrijeme američkih izbora 2016.", kaže Soldatov.

General Aleksejev je unaprijeđen u prvog zamjenika šefa GRU-a 2012. godine

"Aleksejev je vodio vojnu akciju u Siriji i bio je uključen u sukob u Donbasu. Kolege ga smatraju brutalnim i samouvjerenim do bezobzirnosti. Uvijek je spreman za ubijanje", kaže Soldatov.

Tagovi