Svijet

"RUSKE SNAGE DOBIJAJU POJAČANJE!" Pentagon tvrdi da pomoć stiže u OVU OBLAST - Evo šta to znači!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Pentagon ocjenjuje da konvoj tenkova uključuje djelove komandovanja i upravljanja, bataljona za održavanje helikoptera i logističkog pješadijskog bataljona.

Izvor: Profimedia

Ruske snage dobijaju pojačanja oko Donbasa, posebno u blizini strateški važnog grada Izjuma, ali još nisu pokrenule ofanzivu za uspostavljanje pune kontrole nad regionom na istoku Ukrajine, rekao je visoki zvaničnik Pentagona.

"Primijetili smo napore Rusije da se snabdijeva i konsoliduje u Donbasu", rekao je novinarima zvaničnik, koji je želio da ostane anoniman, misleći na konvoj tenkova sjeverno od Izjuma.

Pentagon ocjenjuje da konvoj tenkova uključuje djelove komandovanja i upravljanja, bataljona za održavanje helikoptera i logističkog pješadijskog bataljona, dodao je on pred novinarima. Ruske snage takođe dobijaju pojačanja jugozapadno od Donjecka, na istoku, prvenstveno u artiljeriji, ali "ne mislimo da počinje nova ofanziva", dodao je on.

Visoki zvaničnik američkog Ministarstva odbrane potvrdio je da je general Aleksandar Dvornikov, poznat na Zapadu kao "sirijski mesar", izabran da vodi ofanzivu.

Ali "s obzirom na velike probleme u logistici i snabdijevanju, poteškoće u manevrisanju, probleme u koordinaciji, moralu i hijerarhijskoj strukturi, nije izvjesno da će on biti zaista uspješan", rekao je on.

"General Dvornikov je vodio ofanzivu na jugu na početku invazije i Rusi su tamo imali više uspjeha nego na sjeveru", rekao je on.