Ekonomija

MUJOVIĆ: SMANJITE MENADŽERSKE APANAŽE, TROŠKOVE PUTOVANJE I SLUŽBENIH AUTOMOBILA

Autor Anđela Vukčević Izvor CdM

Ministar Mujović dao je nalog da ovi troškovi, koji značajno opterećuju budžet, “moraju” biti svedeni na racionalnu mjeru, te da o mjerama uštede po ovim stavkama blagovremeno obavijeste Ministarstvo energetike i rudarstva.

Izvor: MONDO

Ministar energetike i rudarstva (MER) Saša Mujović inicirao je kolegijum sa izvršnim direktorima i predsjednicima Odbora direktora privrednih subjekata koji su u nadležnosti ovog resora, tokom kojeg je dao precizna zaduženja kompanijama iz energetskog sektora u cilju pripreme za 2025. godinu.

Konkretnim aktivnostima, kako je saopšteno iz MER, je zadužio Odbore direktora iz EPCG grupe da donesu obavezujući zaključak vezan za korišćenje službenih vozila, troškova putovanja, reprezentacija i stimulansa u cilju ostvarivanja ušteda, kao i da redovno dostavljaju Izvještaje o realizaciji biznis planova te da Ministarstvo blagovremeno obavijeste o eventualnim problemima u realizaciji istih.

U saopštenju za medije navodi se da je Mujović imao posebno zaduženje za “SOLAR GRADNJU” da angažuju sve ekipe u punom kapacitetu da za vrijeme ljetnje turističke sezone završe aktivnosti ugradnje FNS za centralni i sjeverni region, kako bi južni dio bio odrađen nakon ljetnje turističke sezone.

Iz MER su kazali da je na kolegijumu razmatrana dinamika i stepen realizacije prethodno utvrđenih i dostavljenih biznis planova sa osvrtom na stepen realizacije u odnosu na prethodne dvije godine kao i mjere racionalizacije resursa čije korišćenje je na teret budžeta privrednih subjekata.

“Razmatrana je opravdanost prilično visokih troškova korišćenja službenih vozila (goriva i amortizacije), putovanja, reprezentacija, kao i isplaćenih stimulansa za članove menadžmenta”, naveli su iz resora.

Ministar Mujović dao je nalog da ovi troškovi, koji značajno opterećuju budžet, “moraju” biti svedeni na racionalnu mjeru, te da o mjerama uštede po ovim stavkama blagovremeno obavijeste Ministarstvo energetike i rudarstva.

Navodi se da je ministar istakao zadovoljstvo konstruktivnošću sastanka i velikim doprinosom koji su dali svi predstavnici menadžmenta kompanije što, kako je naveo, “ohrabruje da svi zajedno idemo u jednom dobrom pravcu kako bi imali snažan energetski sektor”.