Ekonomija

SPAJIĆ O PETRIČEVIĆ: U CRNOJ GORI KAD NEKOGA POZOVETE NA ODGOVORNOST, KAO DA GA PROBODETE NOŽEM!

Autor Jovana Raičević

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić nije konkretno odgovorio na pitanje da li je tražio ostavku v.d. direktorice Uprave prihoda i carina Milene Petričević, na današnjoj konferenciji za novinare.

Izvor: Vlada Crne Gore

On je na konferenciji za novinare naglasio da je Petričević pozvao na privatni razgovor, te da je tražio odgovornost i objašnjenje za neke postupke.

“Nemam problem da priznam grešku i da kažem da li je nešto moja odgovornost ili nije, međutim u konkretnom slučaju Ministarstvo finansija je, prije isteka roka za odgovor date koncesije za igre na sreću Džek pot, dalo mišljenje šta treba da se radi od tačke A do tačke Z”, rekao je on novinarima.

Možda ce vas zanimati

 Kako je kazao, to mišljenje nije ispoštovano i jednostavno sam pozvao na privatni razgovor odgovornu osobu nad kojom Ministarstvo vrši nadzor da raspravimo zašto nije postupljeno na način na koji Ministarstvo tumači zakon.

“U Crnoj Gori kad pozovete ljude na odgovornost kao da ih probodete nožem. Nekad je teško funkcionisati u takvim okolnosti”, naglasio je on.

Spajić o konkretnom slučaju nije saopštio više detalja već je rekao da će javnost o tome biti informisana u narednim danima.

Cijene goriva će pasti kroz dvije sedmice

Ministar Spajić saopštio je na današnjoj konferenciji za medije da će se predviđeni skok cijene gorivo od 29 centi kroz dvije sedmice smanjiti na nekih 10 centi.

On je napomenuo da je dva puta do sada predložena mjera da vlada interventno djeluje upravo u ovakvim situacijama nekontrolisanog skoka naftnih derivata.

"Taj skok sirove nafte se desio na 130 dolara i zbog njega smo imali ovaj skok cijena koji je najavljen. Međutim, taj skok cijena je pao na 109 dolara. Te turbulencije će se dešavati na tržištu, ali mi želimo da Vlada ne bude u našoj poziciji da nema mogućnost da djeluje u takvoj poziciji, nego želimo da ostavimo legat bilo kome u budućnosti da ne mora da se nađe u teškoj situaciji u kojoj smo se mi nalazili i kao Vlada i kao građani", poručio je Spajić na današnjoj konferenciji za medije.