Ekonomija

OBRADOVIĆ: NE DOZVOLITI DA 500 RADNIKA OSTANE BEZ POSLA I NJIHOVE PORODICE BEZ EGZISTENCIJE

Autor Milena Mijušković

Zatečeni smo i šokirani odlukom Menadžmenta Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) da ugasi fabriku, odnosno ne nastavi primarnu proizvodnju, saopštila je predsjednica Sindikata metalskih i rudarskih radnika Crne Gore Sandra Obradović.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

"Molimo Vladu Crne Gore, Elektroprivredu Crne Gore i resorna ministarstva da se odmah uključe u rješavanje ovog pitanja i ne dozvole da 500 zaposlenih i njihove porodice ostanu bez egzistencije", saopštila je Obradović.

Socijalno-ekonomski status zaposlenih u metalskoj industriji, kako je istakla, već odavno je izuzetno ugrožen, "a svi znamo da ovi radnici rade na specifičnim i najtežim radnim mjestima".

"Podsjećamo da je KAP uvijek predstavljao stub metalske industrije u Crnoj Gori i njegov rad svakako ima perspektivu. Shodno tome, još jednom vas molimo da, prije nego što zaista bude kasno, što hitnije reagujete povodom novonastale situacije, te da zajedničkim naporima osigurate zaštitu radnika kroz očuvanje proizvodnje", istakla je Obradović.

Podsjećamo, vlasnik kompanije Uniprom Veselin Pejović saopštio je da će radnici KAP-a u narednih šest mjeseci, bez obzira na gašenje dobiti plate od 450 eura, kako bi period traženja novog posla mogli lakše da podnesu.

Tagovi

KAP