Politika

BOJANIĆ: Put Jezerine-Lubnice će koštati 21 miliona više od planiranog,ISPITATI KO JE ODGOVORAN

Autor Kristina Stevović Izvor Vijesti

Put Jezerine-Lubnice koštaće 21 miliona eura skuplje nego što je planirano, to jest, ukupno 55 miliona eura, kazao je ministar kapitalnih investicaja Mladen Bojanić na konferenciji Opština Kolašin.

Izvor: Youtube/ screenshoot/ Vlada Crne Gore

Kako je kazao, odgovornost za to, najavio je on, biće predmet pažnje nadležnih organa.

"Vlada je, prije par dana, donijela odluku nevoljno da damo još sedam i po milona eura da to završimo. Taj put će koštati ukupno 55 miliona. Ko je kriv odlučiće nadležni organi. Ogroman dio novca je potrošen zbog pojave vode u tunelu. Blizu je kraj radova na tom putu", kazao je Bojanić.

Oni koji realizuju poslovne projekte koji ugrozavaju životnu sredinu treba to i da plate, kazao je ministar kapitalnih investicaja Mladen Bojanić na konferenciji Opština Kolašin - intenzivan integralni razvojni pristup, koja se danas održava u tom gradu.

 "Jedino održivi razvoj može kompletno društvo da gura naprijed. Ministarstvo kapitalnih investicija uvažiće struku. Uvažićemo planere, ekologe, ali moramo i ekonomiste. Moramo da uvažimo to da novčana sredstva nijesu neograničena. Pazićemo i pazimo kako ćemo se ponašati dalje u infrastrukturnim projektima energetike i saobraćaja. Sa druge strane, volio bih da šira javnost uvaži da neki problemi nijesu rješavani desetinama godina unzad", dodao je Bojanić.