Politika

KNEŽEVIĆ: AKO DRŽAVA NE REAGUJE, NA ULICAMA ĆEMO OPET IMATI LIKVIDACIJE

Autor Gordana Bojanić

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević razmatraće kontrolna saslušanja čelnika bezbjedonosnog sektora jer postoje osnovane sumnje da je dio tog sektora učestvovao u formiranju kriminalnih klanova.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

On je za petak zakazao sjednicu na kojoj će se razmatrati inicijativa o kontrolnom saslušanju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića i rukovodioca Specijalnog policijskog odjeljenja Dragana Radonjića zbog aktuelne bezbjednosne situacije.

“To nije bilo moguće bez institcionalne uvezanosti”, kazao je Knežević.

On navodi da je DF upozoravao da je dio Agencije za nacionalnu bezbjednost bio uključen u sve aktivnosti nekadašnje opozicije.

On tvrdi da je u vrijeme državnog udara imao pristup tajnim podacima.

“I sada mogu da kažem da je ANB bila umiješana u montiranje državnog udara. Paja Velimirović je prvo bio poslat u prostorije ANB-a”, kazao je Knežević i dodao:

"Plašim se da ako državni organi odmah ne reaguju, da ćemo na ulici ponovo imati obračune i likvidacije."

Smatra da bezbjednosni sektor trenutno nije spreman da odgovori izazovima.

“Smatram da poslije onog što se desilo sinoć i što će, kako osjećam da će se desiti u narednom periodu treba da se sastane Savjet za nacionalnu bezbjednost i da se donesu neke odluke”, kazao je on.

On je kazao da Demokratski front ne koči reforme u bezbjednosnom i pravosudnom sektoru i da se problem može riješiti za trideset minuta.

“To zavisi od dobre volje vicepremijera Abazovića da izađemo iz ovog lavirinta”, kazao je Knežević.

Saopštio je da sjutra primiti dokument u kom se konstatuje da ne postoji bojazan za njegovu bezbjednost.

"Ja se radujem ako je to tako, ali dobro znamo ko radi te procjene", kazao je on.