Politika

KABINET PREMIJERA: "DF ŽELI NOVE IZBORE KAKO BI FORMIRAO VLAST SA DPS-om I MANJINSKIM PARTIJAMA"

Autor Jovana Raičević

"Demokratski front (DF) želi nove izbore, nakon kojih bi vlast formirao direktno sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i manjinskim partijama", ocijenjeno je iz Kabineta predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića.

Izvor: Vlada Crne Gore/B. Ćupić

Iz Kabineta su kazali da DF u medijima nemilosrdno napada Vladu, najavljujući proteste i prijeteći novim izborima.

U pozadini toga, kako su naveli, određeni poslanici DF-a najdirektnije dogovaraju sa poslanicima DPS-a rušenje Vlade, kao i model za smjenu predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

 „Ono što DF želi jesu novi izbori, nakon kojih bi vlast formirali direktno sa DPS-om i manjinskim partijama, pod izgovorom pomirenja i društvenog ozdravljenja, u društvu koje je oboljelo od DPS-a i njima, očigledno, srodnih partija sadašnje vlasti“, kazali su iz Kabineta premijera.

Prema njihovim riječima, DPS i DF, kao i svi oni koji pod izgovorom borbe za Crnu Goru žele da zadrže ili steknu što više pozicija u institucijama, moaju shvatiti da je vrijeme manipulacije sa narodom prošlo.

„A da je došlo vrijeme istine, u kom će pasti maske svih kojima je lični interes jedini motiv napada i navodne borbe za dobro Crne Gore“, kaže se u reagovanju.

Navodi se da je vrijeme privilegovanih prošlo.

„Ovo je vrijeme naroda Crne Gore", poručili su iz Kabineta predsjednika Vlade.