Politika

LOKALNI IZBORI U GLAVNOM GRADU KONFUZNI ZA GRAÐANE! Mnogo istih lista, a obećanja nikad komičnija! (VIDEO)

Autor Teodora Orlandić

Za 10 dana će se održati izbori u Glavnom gradu, a opšti je utisak da građani nikad nisu bili zbunjeniji i neodlučniji oko izlaska na birališta.

Izvor: MONDO/Vasilisa Grgurević

Gotovo da se ne pamti ovoliki broj prijavljenih lista, sličnih naziva, programa, uz prelijetanja iz partije u partiju, saveza svih sa svakim, izuzetno je teško pohvatati sve aktere, a vjerovatno i oni sami imaju isti problem.
S obzirom koliko je saveza sklapano proteklih godina, sigurno u nekom trenutku zažele da zagrle svog dojučerašnjeg saborca, a sada krvnog neprijatelja. A narod gleda i ne vjeruje, ne vjeruje koliko daleko mogu da idu sa međusobnim uvredama, ponižavanjima i osudama, a nakon toga savezima i međusobnim hvalospjevima istih.

Takođe, kampanje koje sve partije vode čine se potpuno promašenim, jasnih poruka nema, plana kako da se poboljša život u gradu, već samo uopštene priče i svemirskih obećanja u koje niko više ne vjeruje. Izostao je i odnos prema mladim biračima, konkretnim problemima, preciznim koracima šta tačno da se uradi da se prekine postojeći haos i stagnacija.
Obećanja sa prethodnih izbora su ostala samo mrtvo slovo na papiru, a narod razočaran izgubio povjerenje da će bar neko održati nekad riječ.

Ono što je takođe specifično za ove izbore je da su se najviši državni funkcioneri, predsjednik, premijer i ministri u potpunosti uključili u kampanju, svako u svom taboru, predstavljajući državne rezultate kao krucijalne za lokalne izbore. Potpuno su poklopili ljude koji treba da se predstave kao kandidati za koje narod glasa i po ko zna koji put kao i njihovi prethodnici zloupotrebljavaju svoje pozicije.
Mi ćemo biti tu da ispratimo rasplet situacije i da se nadamo da će Glavni grad konačno početi da bude nosilac promjena ka boljem životu u zemlji.


POGELDAJTE VIDEO: