Politika

Pejović: Apsolutna neistina da je Spajić predlagao saradnju sa DPS-om na Glavnom odboru

Autor Vasilisa Grgurević

"Predsjednik Crne Gore je rekao apsolutnu neistinu tvrdeći da je Spajić na Glavnom odboru predlagao saradnju sa DPS-om, nakon parlamentarnih izbora.", rekao je Boris Pejović.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Boris Pejović, generalni sekretar Pokreta Evropa sad (PES) i potpredsjednik Skupštine Crne Gore, saopštio je večeras da je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rekao apsolutnu neistinu tvrdeći da je predsjednik Vlade Crne Gore i lider PES Milojko Spajić na Glavnom odboru (GO) PES predlagao saradnju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), nakon parlamentarnih izbora.

Milatović je večeras u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti rekao da je na GO Pokreta Evropa sad (PES), nakon parlamentarnih izbora prošle godine, predlog Spajića bio da se ide u saradnju sa DPS.

"Nekadašnji funkcioner PES-a i sadašnji predsjednik nije ni dolazio na sjednice Glavnog odbora i otvoreno se tada zalagao za inkluzivnu i široku saradnju sa nekadašnjim Demokratskim frontom (DF) i Bošnjačkom strankom (BS), iako sada smatra da to nije dobar model", istakao je Pejović u saopštenju.

On je dodao da je začuđujuće da bez ikakvih dokaza i ovako olako aktuelni predsjednik iznosi niz neistina, bez ikakvih dokaza, pozivajući se samo na kredibilnost sopstvenih uvjerenja.

"Takođe, ova neistina ima za cilj da prikrije jednu dokazanu i već realizovanu saradnju Milatovića i DPS-a i to prilikom rušenja većine u Podgorici. S obzirom na ovakav narativ i odnos prema onima koji su ga podržali za predsjedničkog kandidata, skoro i da nema dileme na koga odbornička lista koju predvodi Milatović računa u postizbornoj kombinatorici. To je ista ona većina koja je uspostavljena skraćenjem mandata u podgoričkom parlamentu, nakon najave da će se iz glavnog grada rušiti i Vlada na državnom nivou", poručio je Pejović.