Politika

Vujičić: Učestvovaćemo na izborima u Budvi

Autor Anđela Vukčević

Kako je naglasio, ta lista će ukazati da se Vlada Mila Đukanovića dekretom, silom, bez plaćanja naknade upisala kao vlasnik na privatnoj zemlji u zoni morskog dobra a istinske vlasnike odredila kao korisnike.

Izvor: MONDO/Milica Mrvaljević

Grupa birača Dr Vujičić Božidar-Za stvarne promjene, koja je učestvovala na majskim lokalnim izborima, izaći će i na predstojeće vanredne izbore u novembru.

To je saopštio nosilac liste dr Božidar Vujičić.

“Činjenica je da su se prosuli svi glasovi građana, koji su izašli na prošle izbore, jer nijedna lista nije mogla da okopi podršku većine odbornika, radi ostvarivanja vlasti. Smatram da je program grupe birača koju predstavljam prilika da se riješe mnogobrojni problemi građana Budve. Iskoristićemo kampanju da ukažemo da odbornike ne biraju građani nego polititički subjekti, građani biraju samo izborne liste, da je rezultat izbora izraz volje podnosilaca izbornih listi a ne izraz volje građana. Ukazaćemo na neophodnost hitnog ponovnog određivanja moratorijuma na istekli i nezakoniti DUP Budva Centar i DUP Bečići, do usvajanja Prostorno urbanističkog plana opštine Budva”, saopštio je Vujičić i dodao:

“Podsjetićemo građane Budve i članove 44. Vlade Crne Gore, da je Vlada Mila Đukanovića otela imovinu građana Budve uloženu u razvoj Budvanske Rivijere u iznosu od preko 100 milona eura i da se od 44. Vlade očekuje da se akcije koje koristi Vlada u B.Rivijeri vrate i prenesu na korišćenje Opštini Budva, koja je državnu imovinu uložila u B udvansku ribijeru”.

Kako je naglasio, ta lista će ukazati da se Vlada Mila Đukanovića dekretom, silom, bez plaćanja naknade upisala kao vlasnik na privatnoj zemlji u zoni morskog dobra a istinske vlasnike odredila kao korisnike.

“Postavićemo pitanje zašto 44. Vlada CG ne vrati nezakonito oduzetu zemlju u zahvatu morskog dobra, stvarnim vlasnicima. Smatramo da se zemlja u Mrčevom polju, koja je bivšim vlasnicima vraćena prije više od 20 godina u obimu svojine 0/0, mora vratit u onoj površini, na onoj lokaciji i u obimu 1/1, na kojoj se nalazila prilikom oduzimanja zemlje, kako bi vlasnici najzad mogli istu da koriste i dr”, zaključio je Vujičić.

Možda ce vas zanimati