Politika

BUDVA NAŠ GRAD: NSD DA VRATI 200.000 EURA KORUPCIJE ZA SKOČIĐEVOJKU

Autor Anđela Vukčević

Očekuju, od nosilaca najvažnijih pravosudnih funkcija Milorada Markovića i Vladimira Novovića da po službenoj dužnosti preduzmu sve što je u njihovoj nadležnosti.

Izvor: MONDO/Anđela Vukčević

Lista "Budva naš grad - Nikola Jovanović" zaprijetila je da će zbog "iznošenja laži, obmana, kleveta i dezavuisanja javnosti, svi čelnici Nove srpske demokratije sa lokalnog i državnog nivoa, počev od Andrije Mandića i dubla Mikijelj-Kuljača od strane naše liste dobiti krivičnu prijavu Specijalnom i Vrhovnom državnom tužilaštvu jer obmanjuju javnost za račun realizacije planova kriminalnih organizacija koji pod svaku cijenu žele da preotmu vlast u Budvi”.

"Budva naš grad" reagovala je na optužbe liste "Za budućnost Budve" da "klan 'Padrini' iznosi novac iz Opštine".

"Moramo priznati da nas poslednja saopštenja NSD Budva toliko zasmijavaju da nam je žao što BIL lica koja su novoimenovani članovi opštinskog odbora nisu ranije preuzela medijski pul. Zagledani u sopstveni odraz u ogledalu, pričinjava im se da neko radi isto što i oni. Potpuno je nebitno koliko ćete laži plasirati i izmišljotina jer Budva nije Njujork pa da se međusobno ljudi ne poznaju. Međutim, ono što javnosti nije dovoljno poznato a jeste nadležnim organima je da su određeni članovi i funkcioneri NSD Budva u velikom problemu jer moraju da vrate 200.000 eura korupcije koju su uzeli za realizaciju projekta 'Skočiđevojka' koji je zahvaljujući nama zaustavljen. Najveća borba za poziciju predsjednika opštine je upravo zbog toga da se potpiše ugovor o komunalijama kako bi krenuo projekat i kako bi se uzelo krajnjih dogovorenih 2.000.000 eura korupcije po okončanom poslu”, piše u reagovanju.

Sve ovo je, kako dodaju, trebalo da se desi u ovom prelaznom periodu uvođenja prinudne uprave nakon izbora Ðorđija Zenovića za predsjednika Skupštine "jer bi nakon 30 dana Vlada raspustila lokalni parlament i imenovala prinudnu upravu koja bi postavila privremenog predsjednika opštine, zamijenila sve sekretare, direktore i glavnog gradskog arhitektu".

"Zbog toga su i podrżali kandidata Demokrata ne govoreći njemu lično šta je stvarni naum, ali su određena lica iz tog političkog subjekta znali i učestvovali u tome. Time bi se anulirao sav rad i protivljenje naše administracije i otkočio projekat Skočidjevojka. Na ovaj način proširena je postojeća organizovana kriminalna grupa formirana za uzimanje korupcije na ovom projektu i biće vrlo zanimljivo pratiti rad nadležnih državnih organa u narednom periodu. Što se tiče plasiranja laži o povezanosti sa nekakvim kavačkim klanovima, druge nebuloze i trabunjanja iz budvanskog NSD to je vrlo jednostavno objasniti sa onom narodnom izrekom kad lopov ushićeno viče 'držite lopova' i upere prstom u poštene ljude”, naglašavaju iz ove liste.

Očekuju, kako ističu, od nosilaca najvažnijih pravosudnih funkcija Milorada Markovića i Vladimira Novovića da po službenoj dužnosti preduzmu sve što je u njihovoj nadležnosti i ispitaju ovaj i druge poslove iz oblasti sprege organizovanog kriminala i politike sa elementima korupcije.

"Potpuno su jasne i ogoljene namjere NSD i kriminalnog klana da koristeći poluge vlasti sa lokalnog i državnog nivoa, posebno nakon rekonstrukcije Vlade gdje su ojačali svoje pozicije i dobili ključne resore za realizaciju projekta Skočiđovojka, kao što je Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, krenu u besprizorne napade i stvore atmosferu odvlačenja pažnje kako bi se isti progurao ispod žita i izbjeglo vraćanje već uzetih 200.000 eura korupcije a dovršio koruptivni posao od ukupno 2.000.000 eura", zaključuje se u reagovanju.