Politika

OLIVERA INJAC: POZIVAM GRAĐANE DA UKLJUČE U JAVNU RASPRAVU O MJESNIM ZAJEDNICAMA

Autor Anđela Vukčević

Zahvaljujem se svim članovima Radne grupe koji su aktivno učestvovali u radu, posebno sekretarki Anđušić, zbog uloženog truda i znanja kako bismo osnažili demokratske kapacitete u okviru lokalne samouprave”, dodala je Injac.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Novom Odlukom želimo da mjesne zajednice povrate ulogu snažne i neposredne veze između građana i uprave grada. Prethodnih godina ovaj značajan demokratski resurs bio je otuđen od građana zbog čega je važno da zajednički radimo na regulisanju pitanja koje na najbolji način može služiti razvoju grada, kazala je Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice povodom organizovanja javne rasprave o Odluci o mjesnim zajednicama, a koja će trajati do 9. avgusta i odvijaće se u pisanoj, elektronskoj i usmenoj formi.

Gradonačelnica je podsjetila da su u prethodnom periodu uložena značajna finansijska sredstva kako bi se omogućili bolji uslovi za funkcionisanje mjesnih zajednica i postojeće prostorije privele namjeni.

,,Zahvaljujem se svim članovima Radne grupe koji su aktivno učestvovali u radu, posebno sekretarki Anđušić, zbog uloženog truda i znanja kako bismo osnažili demokratske kapacitete u okviru lokalne samouprave”, dodala je Injac.

Postalo je, prema riječima predsjednice Skupštine Glavnog grada Jelene Borovinić Bojović, opšte mjesto da se o mjesnim zajednicama govori kao o “partijskim ćelijama koje žive samo tokom trajanja izbornog procesa”.

“Kada smo prije više od godinu dana preuzeli vlast, pokušali smo to da promijenimo i, u velikoj mjeri zahvaljujući sekretarki za lokalnu samoupravu Slađani Anđušić, stvoreni su uslovi za postepeno vraćanje funkcije mjesnim zajednicama”, kazala je Borovinić Bojović na press konferenciji održanoj povodom predstavljanja Odluke.