Politika

NOVI KONKURS ZA ČLANOVE SAVJETA ASK-A

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Odbor za antikorupciju neće predložiti Skupštini listu od dva kandidata za članove Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije, a biće raspisan novi konkurs

Izvor: Promo/antikorupcija.me

Leković je predložio raspisivanje novog konkursa za svih pet članova Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije, a da se zakaže nova sjednica na kojoj će se raspravljati o predlogu Miluna Zogovića da se raspiše i konkurs za Komisiju za sprovođenje tog procesa

Poslanik Milun Zogović inicirao je i raspisivanje konkursa za Komisiju za sprovođenje tog procesa, što predsjednik Odbora Jevto Eraković nije htio da podrži.Kazao je da neće učestvovati u tome.

“Radite što ste naumili. Mislim da je ovo neprimjeren put, politički i pravni skandal, vi snosite odgovornost, ali vlast ste, pa vam se u ovom trenutku može”, kazao je Eraković.

Eraković je, zbog toga, ovlastio potpredsjednika Odbora Momčila Lekovića (Demokrate) da sazove novu sjednicu “ukoliko je to po poslovniku”, na kojoj bi bio raspisan konkurs za Komisiju.Poslanici su prethodno imali dužu pauzu, pišu Viejsti.

Leković je predložio raspisivanje novog konkursa za svih pet članova Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije, a da se zakaže nova sjednica na kojoj će se raspravljati o predlogu Miluna Zogovića da se raspiše i konkurs za Komisiju za sprovođenje tog procesa.

Zogović je kazao da je prihvatljiv predlog: “Ako je mjera kompromisa. Iako smatram da smo sve mogli danas da završimo. Imamo novi javni poziv i time i potrebu za formiranjem nove Komisije”.