Politika

MILATOVIĆ POTPISAO UKAZE O PROGLAŠENJU ZAKONA! EVO KOJI NAS SVE BENEFITI OČEKUJU

Autor Mirela Ljumić

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović potpisao je ukaze o proglašenju zakona, koje je Skupština Crne Gore donijela na sjednici od 18. decembra.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

“Upravo sam potpisao ukaze o proglašenju zakona, koje je Skupština Crne Gore donijela na sjednici od 18. decembra 2023. godine, a kojima su potvrđeni: Sporazum o slobodi kretanja na Zapadnom Balkanu sa ličnom kartom, Sporazum o priznavanju profesionalnih kvalifikacija za doktore medicine, doktore stomatologije i arhitekte u kontekstu Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini i Sporazum o priznavanju kvalifikacija u oblasti visokog obrazovanja na Zapadnom Balkanu”, naveo je Milatović na društvenoj mreži X.

Navedeni sporazumi, prema riječima predsjednika, predstavljaju dio obaveza koje proizilaze iz Berlinskog procesa i njihovo potvrđivanje doprinijeće ubrzanju evropskog puta naše zemlje, ali i unapređenju regionalne saradnje.

“Dodatno, građani Crne Gore biće u prilici da ostvaruju brojne benefite koji će proisteći iz primjene ovih sporazuma”, zaključio je Milatović.