Politika

ABAZOVIĆ O ŠVERCU CIGARETA: TO RADI PET EKIPA, A NIKO DO SAD NIJE PROCESUIRAN

Autor Mia Radulović Izvor Standard

Neizostavni dio svake komunikacija Dritana Abazovića sa predstavnicima medija jeste priča o švercu cigareta, posebno nakon što je zbog umiješanosti u isti uhapšen njegov (nekadašnji) blizak saradnik Rade Milošević

Izvor: MONDO / Mirela Ljumić

"Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović gostujući na TV Vijesti kazao da se šverc cigareta se radi u Crnoj Gori na dva načina, i to u u produženom vremenskom periodu nekoliko ekipa", prenosi Standard.

" "Grand", "Mojkovčani", "Nikšićani", "Božajski" i "Rožajski" klan. Niko do sad nije procesuiran. Otkad sam objavio politički rat, postao sam žrtva svih mogućih napada."

Kada je kaže predao dokument koji je uradila Uprava carina, koji je pročitao, krenuli su žestoki napadi političke prirode.

“Na osnovu operativnih podataka službenika sektora za carinsku kontrolu došli smo do pouzdanih informacija i saznanja vezano za nelegalni protok cigareta unutar i van teritorije Crne Gore koji se odvijao decenijama unazad a koji je prema ovim saznanjima organizovao tzv. klan Grand čiji su dominantno istaknuti članovi i organizatori lica: Ranko Ubović i Aco Mijajlović a današnji takozvani Bemaks. Građevinska firma koja se po operativnim saznanjima pored legalnih poslova bavi i krijumčarenjem duvanskih proizvoda, cigareta i drugim nedozvoljenim aktivnostima. Službenici ovog sektora, su radom na terenu došli do operativnih saznanja da su lica koja čine tzv grupu Bemaks, u sprovođenju aktivnosti, cigarete dopremali inostranim brodovima u slobodnu zonu Luke Bar od kojih je jedan identifikovan pod nazivom Rafaelo”, pročitao je Abazović dokument. 

Tu kaže, leže stotine miliona eura, ako ne i milijarde.

“Ne optužujem ja ove ljude, sa klanom Grand, sa ljudima koji rade distribuciju i ako mi želimo da svedemo na to da odgovaraju neki carinici, ja imam sa tim problem”.

"Navodi da ne želi da amnestira Rada Miloševića, ali da želi da se sve ispita do kraja", zaključuje Standard.