Politika

MILATOVIĆ: DPS PLANIRANO SPROVODI BLOKADU TRANZICIJE VLASTI

Autor Mirela Ljumić Izvor RTCG

Zamjenik predsjednika Pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović saopštio je da DPS putem zloupotrebe instituta ustavne žalbe planirano vrši blokadu tranzicije crnogorske vlasti.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

"Četiri organizacije ili pojedinca koji su u direktnoj vezi s DPS-om podnijele su ustavne žalbe", kazao je Milatović na pres konferenciji.

"Naveo je da podnesene žalbe nijesu u vezi s rezultatima izbora, te da ih je zato odbila i Opštinska i državna izborna komisija. Pregovori još traju" saopštava RTCG

Dodao je da pregovori oko formiranja vlasti u Podgorici još traju, navodeći da su sa partnerima postigli konsenzus o najbitnijim stvarima.

Poručio je i da vjeruje da će do 19. decembra preuzeti vlast u glavnom gradu "na ovaj ili onaj način".

"Milatović je kazao i da će čekati glasanje za sudije Ustavnog suda, i pozvao DPS da ne samo verbalno, nego i suštinski zaštiti državni interes i glasa za sudije", piše RTCG

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad, Andrej Milović, kazao je da su do sada imali nekoliko pravnih akcija, i da su podnijeli nekoliko krivičnih prijava i tražili mišljenja od DIK-a.

"Sve ovo nema samo politički interes, nego i materijalni, jer primaju značajnu nadoknadu, počev od Vukčevića kao predsjednika IK", rekao je Milović.

"On je rekao da je nevjerovatno da jedan čovjek blokira izbornu volju 100 hiljada ljudi, i dodao da očekuje da će SDT postupiti po prijavama", zaključuje RTCG