Politika

KONJEVIĆ OTKRIO: PONUĐENO NAM JE MJESTO POTPREDSJEDNIKA, ODBRANE I VANJSKIH POSLOVA

Autori Jovana Raičević RTV Nikšić

Raško Konjević, predsjednik SDP-a, u intervjuu za RTV Nikšić, saopštio je da je mandatar Dritan Abazavić ponudio toj partiji mjesta potpredsjednika Vlade za politički sistem, ministarstva odbrane i vanjskih poslova.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

“Potpredsjednik Vlade za politički sisitem bi ujedno obavljao i funkciju ministra odbrane. Rekli smo gospodinu Abazoviću da to jesu značajna ministarstva i da odražavaju ono što je jedan dio rezulatata politike Socijaldemokratske partije u prethodnih 20 i više godina. Sve što smo radili na ova dva polja pokazalo se ispravno. Afirmisati politiku evropskih integracija i članstvo Crne Gore u NATO-u.

Ukoliko dođe do formiranja te vlade mi ćemo sa zadovoljstvom nastaviti tim putem. Iako su to snažne pozicije, istovremeno smo rekli da bez jasnog sporazuma o osnovnim programskim principima, prioritetima i ciljevima vlade, pozicije nam ne znače ništa. Želimo da znamo jasne osnove na kojima će ta Vlada počivati”, kazao je Konjević za RTV Nikšić.

Proces pregovaranja zahtjeva određene ustupke, napominje Konjević.

“Vjerujem da ćemo imati, što je i naš preduslov za participiranje u Vladi, jasne programske odredice, ciljeve, način odlučivanja u Vladi i da dokument bude javan kako bi građani znali na šta su se politički subjekti obavezali eventualnim učešćem u Vladi. Šta su prioriteti, na koji način će da radi, kako da odlučuje i na kojim vrednosnim definicijama će počivati. Mi smo tekst sporazuma usaglasili sa mandatarom, ostalo je da on to usaglasi sa predstavnicima Socijalističke narodne partije”, zaključio je Konjević za RTV Nikšić.