Politika

DF: TO ŠTO KATNIĆ IDE U PENZIJU NAMA NE ZNAČI MNOGO

Autor Gordana Bojanić

Demokratski front je najveća žrtva progona koji su organizovali Milo Đukanović i Milivoje Katnić, i to što je bivši GST penzionisan nama ne znači mnogo, jer je on počinio toliko krivičnih djela da će morati da se suoči sa zakonom i da bude procesuiran, saopštio je DF.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

"Milivoje Katnić je vrlo "temeljno'' i "savjesno" obavljao svoj posao sluge Mila Đukanovića, a posebno ono glavno zaduženje – da zaklonjen i zaštićen državnim aparatom vrši siledžijski i nesojski državni teror nad DF-om, njegovim liderima i funkcionerima. Lideri DF-a su mu i u sudnici poručili da će se kad tad suočiti i sa ljudskim i sa Božijim sudom i jasno je da je došlo vrijeme da odgovara taj koji je, zbog očuvanja vlasti jednog čovjeka i njegove mafije, bio spreman na svako podmetanje, ucjenu, namještaljke, na sve ono što ne bi uradio niko pošten, častan i profesionalan. A, Milo Đukanović je pronašao upravo jednog takvog da čuva njegov kriminalni režim", navodi se u saoptenju DF-a.

Tužilački savjet je juče utvrdio prestanak funkcije glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i za još devet tužilaca zbog, kako je navedeno, ostvarivanja prava na starosnu penziju.

"Mi u DF smo izdržali progon, torturu i organizovani državni teror koji nije doživjela nijedna politička organizacija u Evropi u poslednjih pola vijeka, ali smo izdržali sve, nismo se predali, pokleknuli, i u konačnom smo, pored svega, uspjeli da budemo ključni nosioci pobjede nad diktaturom i njenim slugama u tužilaštvu, sudstvu, ANB, policiji. Sada je vrijeme za pravdu, a ruka pravde mora doći i po Milivoja Katnića, kao i po njegovog šefa Mila Đukanovića i druge iz toga sistema zla, jer, u suprotnom, Crna Gora ne može postati slobodna i pravna država", poručuju iz DF-a.