Politika

VUČUROVIĆ: NEĆEMO DOZVOLITI POVRATA DPS-a NA VLAST, SPREMNI SMO ZA PROTESTE

Autor Jovana Raičević Izvor TV Prva

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović izjavio je za Prva TV da su spremni za proteste, te da neće dozvoliti povratak DPS na vlast.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

"Ono što smo vidjeli juče na relaciji Demokrate-URa ne daju nam neku nadu da se može doći do dogovora. Naši poslanici su juče poslali poruke pomirenja i dogovora. Vidjeli smo da je Konatar kazao da će razgovarati sa bparlamentarnom većinom, a ja od URA nisam čuo neke konkretne ponude osim flosula i prazne priče o evropskom putu i evropskoj vladi", rekao je on za TV Prva.

Vučurović je ponovio da DF nije prihvatljiva vlada koju bi podržao DPS.

"Nadam se da će se svi dozvati pameti, posebno oni koji su se odlučili da sruše izbornu volju i da će se ona sačuvati. Mogli smo sve nesporazume riješiti tako da novu vladu čine ljudi iz parlamentarne većine. Prošle godine smo na sve načine pokušali sa rekonstrukcijom vlade, ali URA nije bila za to. Potpuno je nejasno u ovoj zbrci koja se desila ko će činiti novu vladu", naglasio je on za TV Prva.

Vučurović je rekao da će DF imati snažan odgovor ukoliko URA vrati DPS u poziciju da odlučuje.

"Nije normalan slijed da se pravi vlada koju podržava DPS. Oni moraju biti kažnjeni za sve što su radili u poslednjih 30 godina. Ovdje su se desile promjene, a ova ekspertska vlada je napravila samo kontinuitet vladanja DPS-a. Ne može biti evropska i prosperitetna vlada ako se DPS nalazi u njoj", dodao je on.

Vučurović je poručio da kad DF kreće u organizaciju protesta to čini razmišljajući o svim detaljima.

"Tu smo nepokolebljivi, borimo se za očuvanje izborne volje građana. Vidim da su Demokrate na istom fonu i ti protesti će uslijediti ako neko pokuša da oživi DPS i uključi je u odlučivanje u procesima. Javnost će se uvjeriti u snagu tih protesta", zaključio je on za TV Prva.