Ostali sportovi

Rafael Nadal otišao u penziju!

Autor Milutin Vujičić

Kraj karijere za najboljeg španskog tenisera Rafaela Nadala.

Izvor: ADAM IHSE/TT NEWS AGENCY

Španski teniser Rafael Nadal odlučio je da se povuče iz sporta, poslednje mečeve odigraće krajem novembra za Španiju. Odluku je saopštio zvanično na svojim kanalima na društvenim mrežama, a to i nije preveliko iznenađenje ako se zna da ga već dugo muče povrede zbog kojih nije mogao da igra u obimu u kom je želio.

To se posebno "osjeti" od kada je osvojio svoj 22. grend slem, tokom Rolan Garosa 2022. godine, posle čega nije više bio na svom pravom nivou. Pokušavao je više puta da se vrati, ali čak ni u Parizu - gdje je bio apsolutni gospodar - nije pravio razliku. Tako je ove godine već u prvom kolu Rolan Garosa eliminisan kada mu je na crtu izašao Aleksander Zverev, dok je poslednji meč odigrao protiv Novaka Đokovića - na istom mestu, na Olimpijskim igrama. Takođe, bio je bez ikakve šanse.

Nadal će u penziju i zvanično otići nakon nastupa za reprezentaciju Španije u Dejvis kupu, od 19. do 24. novembra, gdje zajedno sa Karlosom Alkarazom ima objektivno dobru šansu da se oprosti titulom. Hteo je to da uradi na Rolan Garosu, potom makar u dublu na Olimpijskim igrama, a vidjećemo da li će "treća biti sreća".

Uskoro opširnije...