Dejvis kup

Surova dominacija Novaka Đokovića: Ne pamti kad je odigrao ovakav meč

Autor Nebojša Šatara

Srbija vodi 2:0 protiv Grčke poslije prvog dana u Dejvis kupu. Novak Đoković i Miomir Kecmanović lako su došli do pobjeda.

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Dejvis kup reprezentacija Srbije vodi 2:0 protiv Grčke u meču za popunu Svjetske grupe ovog takmičenja. U čuvenoj hali "Aleksandar Nikolić", Srbiji su bodove donijeli Miomir Kecmanović i Novak Đoković koji su zajedno "izgubili" samo sedam gemova.

Miomir Kecmanović je prvo bio bolji od Aristotelisa Tanosa (6:3, 6:3), a zatim je Novak Đoković još lakše pobijedio Joanisa Ksilasa (6:0, 6:1). Program se nastavlja u nedjelju od 13 časova, kada će prvo Đoković i Međedović igrati protiv grčkog dubla.

Poslije toga, zakazana su i dva singla: Đoković sa Tanosom, a Kecmanović sa Ksilasom. Ako Srbija već u tom trenutku bude imala obezbijeđenu pobjedu, najvjerovatnije je da će srpski selektor Viktor Troicki napraviti i određene promjene kako bi i ostali teniseri dobili šansu da donesu bodove.

Novak je dobio 11 gemova zaredom (6:0, 5:0), potom je Grk osvojio gem uz aplauze cijele dvorane, da bi onda Đoković završio posao.