Ostali sportovi

OTKRIVENA DO SADA NAJVEĆA TAJNA O STANJU MIHAELA ŠUMAHERA

Autor Teodora Orlandić Izvor Kurir

Čuveni njemački vozač Mihael Šumaher je pre skoro 11 godina doživio veliku nesreću, a u javnost je sada isplivao jedan detalji koji je obradovao sve poklonike legendarnog vozača.

Izvor: Profiemdia

Podsjetimo, Mihael Šumaher je teško povrijeđen 29. decembra 2013. nakon pada na skijanju na francuskim Alpima.

Tada je upao u komu, usled ozbiljnih povreda glave, a onda je hitno prebačen u bolnicu. Posle tamošnjeg ukazivanja osnovne pomoći, potom je prevežen u porodičnu vilu gde se, daleko od očiju javnosti, leči a da niko, zapravo, ne zna u kom je tačno stanju.

Poznati njemački dnevni list "Bild" je otkrio najkonkretnije detalje vezane uz njegovu dosadašnju rehabilitaciju.

Naime, taj medij piše da se Šumaher u sklopu rehabilitacije vozio u Mercedesu AMG. Svrha toga bila je stimulisanje mozga poznatim zvuucima, nakon što je Šumi proveo više od dvije decenije trkajući se u Formuli 1 ili drugim kategorijama prije svog debija u "najbržem cirkusu na svijetu (1991. na Velikoj nagradi Belgije).

Izvor: Bildbyran / Zuma Press / Profimedia

Otkriveno je i da je za njega angažovano čak 15 ljekara, masera i asistenata kako bi mu pružili najbolju njegu 24 sata dnevno.

A potom su stigle i najnovije, vrlo ohrabrujuće vijesti.

"Legendarni pilot Formule 1 Mihael Šumaher može da sjedi za stolom, otkrio je nedavno nekadašnji F1 vozač i bivši timski kolega slavnog Njemca, Džoni Herbert".

Tome se dodaje i sledeće:

"Stanje Šumahera, koji je uveden u vještačku komu i bio na nekoliko operacija nakon pada na skijanju, od tada je obavijeno velom misterije, a informacije uglavnom dolaze na kapaljku. Međutim, u razgovoru za britanski medij, Herbert je naveo je kako šampion Formule 1 može konačno samostalno da sjedi, što je sigurno razveselilo sve njegove navijače"