Ostali sportovi

Otkriveno zašto je Đoković nosio zlatnu opremu u prvom kolu US Openu

Novak Đoković ima novi detalj u svojoj opremi. Posljednji takve vrste.

Izvor: X/@usopen/Printscreen

Ko je gledao meč Novaka Đokovića sa Raduom Albotom u prvom kolu US Opena mogao je da vidi u prvom kadru prenosa kako se Novak Đoković krsti prije ulaska na teren, a zatim kako nosi opremu u torbi zlatne boje. To nije slučajno, "Hed", poznati proizvođač teniske opreme je sa namjerom napravio ovu torbu za najboljeg tenisera ikada. 

Ovo nije prvi put da "Hed" daje zlatnu opremu Novaku Đokoviću, zapravo je ovo treći put. Prvi put se to desilo 2016. godine, a razlog je bio "Nole Slem". Srpski teniser je u 2015. godini osvojio Australijan Open, Vimbldon i US Open, a na Rolan Garosu je stigao do finala. Onda je osvojio prva dva grend slema sezone naredne godine i u jednom momentu je držao sva četiri grend slema. 

Tada je dobio zlatni reket, a još jedan zlatni reket je dobio kada je 2023. godine osvojio 23. grend slem u karijeri i postao teniser sa najviše grend slem titula u istoriji. Dok juri 25. grend slem titulu "Hed" mu je poklonio i zlatnu torbu. Zašto? Pa zato što u torbi ima sve najveće titule koje mogu da se osvoje u tenisu.

Od ranije je osvajao sve grend slemove i sve masterse, na završnim turnirima je dominantan i falile su mu samo Olimpijske igre. Pošto je to rešio nedavno u Parizu i postao je peti u istoriji tenisa sa "zlatnim slemom" tj. svim osvojenim grend slemovima i sa zlatom na Olimpijskim igrama sada je dobio i zlatnu torbu. Pogledajte je: 

Djeluje da je "Hed" sada prebrinuo Novaka oko zlatne opreme, jer zaista nema šta više da osvoji, moraće da izmisle neka nova takmičenja kako bi Novak mogao da pomjeri nove granice.