Ostali sportovi

Džabe se nadate, neće da se povuče! Tri rečenice Novaka Đokovića se neće svidjeti mnogima

Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković je jasno i glasno rekao da ne planira da se povuče.

Izvor: @pavyg/X

Dok čekamo da počne US open, Novak Đoković je u Njujorku održao nekoliko konferencija za medije, a na jednoj je prilično razočarao mnoge. Već godinama se oni koji ga ne vole pitaju kada će u penziju, ali ni sa 37 godina srpski teniser nema namjeru da se povuče. Nadali su se da će sada kada je kompletirao sve velike trofeje osvajanjem Olimpijskih igara izgubiti motiv, ali se to nije desilo.

Nakon sezone u kojoj još nije osvojio ATP trofej, Novak je stigao na Olimpijske igre gdje je malo ko vjerovao da može da osvoji trofej. Ipak dominirao je i na kraju trijumfovao u meču sa Karlosom Alkarazom za zlato. Da li mu je sada dosta tenisa? Ma kakvi!

"Ljudi me pitaju da li sada kada sam osvojo sve pošto sam uzeo i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama šta mi je ostalo da osvojim. Ja i dalje osjećam da me nešto vuče, takmičarski sam nastrojen, imam takmičarski duh. I dalje želim da ispisujem istoriju i da uživam na turu. I dalje se nadam da ću inspirisati mlade ljude da gledaju tenis i igraju tenis", rekao je Novak Đoković. 

Srpski teniser će započeti takmičenje na US openu duelom sa iskusnim teniserom iz Moldavije Raduom Albotom. Ovaj 34-godišnjak iz Čisnaua nekada je bio 39 na svijetu, a sada je 138. a sa Novakom treba da igra u noći između ponedjeljka i utorka od 3 časa poslije ponoći.