Ostali sportovi

Đokovićev put ka tituli vodi pravo na Sinera! Održan žrijeb za US open, evo ko ga sve čeka u Njujorku

Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković saznao je spisak protivnika na posljednjem grend slemu u sezoni!

Izvor: Profimedia/Antoine Couvercelle / Panoramic

Žrijebom za US open određen je put Novaka Đokovića ka finalu i 25. grend slem trofeju! Na posljednjem grend slemu u sezoni, koji počinje u ponedjeljak, Nole će do finala izbjeći duele protiv Janika Sinera, Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva, jer su svi na drugom kraju "kostura". To znači da će sa Italijanom, aktuelnim kontroverznim "Brojem jedan", moći da igra tek u meču za titulu, kao i protiv Alkaraza, koji bi sigurno odmah htio "reprizu" nedavnog finala Olimpijskih igara u Parizu.

Novak će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, a potom protiv pobjednika duela Laslo Đere (Srbija) - Jan Lenard Štruf (Njemačka). U trećem kolu najvećeg tenisera očekuje Australijanac Aleksej Popirin, trenutno 28. igrač svijeta, a u četvrtfinalu je nagoviješten pravi spektakl, jer će igrati protiv Amerikanca - Bena Šeltona ili Frensisa Tijafoa.

Ako preskoči sve navedene prepreke, Novak bi u četvrtfinalu igrao protiv Bugarina Grigora Dimitrova ili Rusa Andrej Rubljova, u polufinalu bi mu potencijalni rival bio Nijemac Aleksander Zverev, a u finalu bi igrao za nekim od favorita sa drugog kraja kostura - Janikom Sinerom, Karlosom Alkarazom ili Danilom Medvedevom.

Novak Đoković pobijedio je prošle godine u finalu US opena Medvedeva u tri seta (6:3, 7:6, 6:3) i zbog toga se vratio ove nedjelje u Njujork kao branilac titule i kao četvorostruki šampion. Prethodno je podizao titule 2018, pobjedom u finalu protiv Huan Martina Del Potra, sa kojim je trenirao ovih dana u "Velikoj jabuci", kao i nakon pobjeda protiv Rodžera Federera - 2011. i 2015. godine.