Ostali sportovi

NIŠTA OD DERBIJA SRBIJA - HRVATSKA! Šok u Parizu, ovo su parovi četvrtfinala Olimpijskih igara

Autor Bojan Jakovljević

Određeni su parovi nokaut faze olimpijskog turnira u vaterpolu. Hrvatska, aktuelni prvak svijeta, odigrala je najlošiji meč na turniru i porazom od SAD izbjegla Srbiju.

Izvor: ANDREAS SOLARO / AFP / Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće protiv Grčke u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu. Taj meč biće odigran u srijedu, a pobjednik će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča Sjedinjene Države - Australija. Ovo su svi parovi četvrtfinala:

  • Grčka - Srbija
  • Sjedinjene Države - Australija
  • Italija - Mađarska
  • Hrvatska - Španija

Srbija je saznala ime protivnika u četvrtfinalu nakon meča Hrvatske i Sjedinjenih Država, u kojem su Amerikanci šokantno pobijedili 14:11 i pomogli Grcima da zauzmu prvo mjesto na tabeli. Hrvatska, aktuelni svjetski šampion, ispustila je šansu da osvoji prvo mjesto i da zakaže veliki derbi bivše Jugoslavije, jer je odigrala svoj najlošii meč na turniru protiv ekipe srpskog stručnjaka Dejana Udovičića. S obzirom na poraz Srbije u ponedjeljak od Mađarske, kojim je srpska selekcija završila na četvrtom mjestu Grupe B, poslije trijumfa Sjedinjenih Država postalo je definitivno jasno da će ekipa Uroša Stevanovića igrati četvrtfinale protiv Grčke.

Srbija je izborila plasman u drugu fazu pobjedama protiv Japana i Francuske, a porazima protiv Australije, Španije i Mađarske dovela je sebe u situaciju da ulazi u drugu fazu kao najlošije plasirani tim grupe koji je izborio prolaz. Nakon poraza od Španije odlično je reagovao i preslišao Francusku, domaćina turnira. Sada će poslije loše igre protiv Mađara opet svi čekati reakciju aktuelnog i dvostrukog uzastopnog olimpijskog šampiona.