Ostali sportovi

"TO PRIČAJU OVI ŠTO NEMAJU POJMA O TENISU!" Nadal pobjesnio na cijelu Španiju, odbrusio kao nikad!

Autor Milutin Vujičić

Rafael Nadal odgovorio svima u Španiji koji su mu već okačili medalju oko vrata.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Novak Đoković ugasio je san Rafaela Nadala o medalji u singlu na Olimpijskim igrama u Parizu, na njegovom omiljenom terenu, međutim "Bik sa Majorke" je i dalje na turniru. Zajedno sa Karlosom Alkarazom nastavlja borbu za medalju u dublu pošto su u utorak uspješno izbacili holandski par Grikspor/Kolhof poslije velike drame.

Proslavili su na terenu Šatrije plasman u narednu rundu i vidi se koliko im je stalo da Španiji donesu novu medalju, ali isto tako Nadalu je muka od toga što svi već očekuju da će zlato sigurno zasijati oko vrata. Tako je poslije meča stigao bijesan pred kamere i imao poruku za sve one u Španiji koji su upisali da su već osvojili turnir, objašnjavajući svima da stvari u tenisu jednostavno ne idu tako kako su oni zamislili.

"Ljudi koji nemaju pojma o tenisu uzimaju tu medalju zdravo za gotovo. Ne osvajaju se stvari samo imenom. Dubl je potpuno drugačiji sport od singla, a nas dvojica smo vrlo malo igrali zajedno", poručio je Nadal pokušavajući da spusti očekivanja njihove javnosti.

Već dugo traje euforija oko "Nadalkaraz" tandema, radi se o najboljim teniserima koje je Španija ikada imala, ali to nije nikakva garancija da zajedno mogu da funkcionišu: "Karlos Alkaraz je igrao do sada malo u duplu, ja sam malo više u njegovim godinama, a obojica smo igrali tenis protiv jakih protivnika koji su već odavno u dublu. Dobili smo meč protiv Holanđana igrajući na boljem nivou nego prvi meč, svaki dan koji provedemo zajedno izuzetno cijenimo", dodao je Rafa.

U narednoj rundi, Nadal i Alkaraz igraju protiv Krajičeka i Rama, takmičara iz SAD, a ono što brine mlađeg tenisera je što vuče povredu koja se javljala u prethodna dva meča na turniru. Problem za njega je što će zapravo skoro svaki dan, ako ostane u dublu, sada igrati po dva meča.