Ostali sportovi

JEZIV PAD NADALA, CEO STADION OSTAO BEZ DAHA: Nedelju dana pred Olimpijske igre šok za Rafine navijače!

Autor Nikola Lalović

Rafael Nadal je mogao baš ozbiljno da nastrada.

Izvor: @edgeaiofficial/x

Rafael Nadal je opet na terenu i ponovo pobjeđuje! Zaigrao je u Švedskoj u Baštadu i prvo savladao Lea Borga 6:3, 6:4, a sada je bio bolji od mnogo ozbiljnijeg rivala Kamerona Norija 6:4, 6:4. Nakon dobijenog prvog seta ipak bilo je bojazni šta će biti sa iskusnim Špancem koji je izgubio prvi gem drugog seta, a pritom je jako nezgodno pao.

Zatražio je medicinski tajmaut, uspio da se vrati na teren i nakon toga je ipak djelovalo da ga je povreda omela. Teže se kretao, ali na kraju je uspio da dođe do brejka u sedmom gemu drugog seta, da pobijedi i zakaže meč trećeg kola sa Marijanom Navoneom. 

"Sjajan osjećaj. Prošlo je dosta vremena otkad nisam igra, od Rolan Garosa. Šansa da se takmičim sa igračima kao što je Kameron je sjajna. Igrao sam dobar tenis na momente, ali sam na momente morao da budem agresivnij. To je dio mogu puta sada, jer se ne takmičim tako često. Mečevi i pobede poput ove danas mi pomažu da uđem u ritam i da vršim pritisak na rivala. To je nešto što sam morao da popravim danas jer nisam igrao dovoljno", rekao je Rafael Nadal posle meča. Pogledajte njegov pad:

Nadal se iznenadio kada je pogledao ka tribinama jer je vidio jednog svog sunarodnika. Nije mu baš bilo jasno odakle nekadašnji fudbaler Valensije, Čelsija i Mančlester junajteda Huan Mata na tribinama. "Mislim da je sjajno što je Huan ovdje na tribinama. Iznenađujuće je da ga vidim ovdje u Baštadu, ali sportisti govore istim jezikom", kratko je prokomentarisao Rafa.