Ostali sportovi

TREBA VAM BOGATSTVO ZA NOVAKOVO FINALE! Karte za Vimbldon nikad nisu bile skuplje

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković i Karlos Alkaraz igraće pred punim stadionom, a oni koji će biti na tribinama platili su mnogo to zadovoljstvo.

Izvor: Sport klub/Screenshot

Finale muškog dijela turnira na Vimbldonu zakazano je za nedjelju, a za trofej će igrati Novak Đoković i Karlos Alkaraz. Najbolji teniser svih vremena pokušaće protiv mladog Španca da stigne do 25. grend slem titule na meču koji bi po mnogo čemu mogao da bude istorijski. Između ostalog i po cijeni ulaznica!

Kako se navodi na aplikaciji "TickPick" koja se bavi prodajom karata za sportske događaje - uglavnom u SAD, ali rade i širom svijeta - ovogodišnje finale Vimbldona je najskuplji događaj u kojem oni učestvuju! Nikada ranije nije se desilo da najjeftinije karte za meč preko njihove aplikacije koštaju gotovo 11.000 američkih dolara.

Tačnije, radi se o 10.969 dolara i za taj novac dobijate mjesto u ćošku terena, na drugom od četiri nivoa Centralnog terena. Sa ovog mjesta nije idealno pratiti teniski meč jer se nalazite dijagonalno od terena, odnosno djelimično iza jednog od dvojice tenisera. Za nešto bolja mjesta preko ove aplikacije potrebno je izdvojiti preko 12.000 dolara, a trenutno su najskuplje karte u ponudi one koje koštaju 16.363 dolara.

Jednostavno, potrebno je pravo malo bogatstvo da se u Londonu gleda okršaj dvojice tenisera koji su i prethodne godine igrali finale Vimbldona. Nadamo se da će ishod ovog puta biti drugačiji i da će Novak Đoković uspjeti da se "osveti" Karlosu Alkarazu. U tom slučaju bi svi oni koji su sada spremni da plate više od 10.000 dolara prisustvovali istoriji.

Novak ima priliku da se trijumfom "odlijepi" od Margaret Kort sa kojom je izjednačen jer oboje imaju po 24 grend slem titule. Takođe, Đoković stigao Rodžera Federera koji je osam puta osvajao Vimbldon, pa bi podijelili mjesto najuspješnijeg tenisera u istoriji najprestižnijeg teniskog turnira.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!