Ostali sportovi

AMERIKANAC OPTUŽIO ĐOKOVIĆA DA SVE FOLIRA! Zvao ga klovn, sad kaže da nije povrijeđen: Trči kao Bolt!

Autor Milutin Vujičić

Američki novinar Riki Dajmon optužio Novaka Đokovića da folira povredu na Rolan Garosu.

Izvor: Kurir / Foto Olimpik / ddp USA / Profimedia

Dok čitav svijet čeka informacije o zdravstvenom stanju Novaka Đokovića pred četvrtfinale Rolan Garosa protiv Kaspera Ruda, opet je mnogo onih koji ne vjeruju srpskom asu. Zašto i zbog čega, teško je dokučiti, ali su to uvijek iste "nevjerne Tome" koje je Đoković hiljadu puta do sada razuvjerio, a koliko još puta samo razočarao jer je najbolji...

Tako je američki novinar Riki Dajmon odlučio da pokrene odvratnu kampanju na društvenim mrežama, po ko zna koji put već usmjerenu protiv Đokovića. Jedan od najuticajnijih teniskih novinara izrazio je sumnju da Đoković zapravo nije uopšte bio povrijeđen u ponedeljak na meču protiv Fransiska Serundola, optužujući ga da je "efekte povrede" osjećao samo između poena, odnosno ne i u toku njih.

Dajmon je na svom Tviteru podijelio fotografiju na kojoj sugeriše da je Đoković "glumio povredu" kada se kreće na terenu između poena, dok za razliku od toga kada se igraju poeni - trči poput najbržeg čovjeka svih vremena Juseina Bolta. Pogledajte njegovu objavu na Tviteru:

Ne tako davno, Riki Dajmon je Đokovića nazvao i "klovn" jer se tokom 2022. godine prijavio za Indijan vels, dok je još trajala velika bura oko pandemije. "Kao da Novaku Đokoviću treba još lošeg PR-a, to što se nije povukao sa Indijan Velsa prije žreba nije svakako za pohvalu. Dokle će se šou ovog klovna nastaviti?", napisao je tada Dajmon na svom Tviteru i time doveo do burnih reakcija navijača srpskog tenisera.

Podsjetimo, Novak Đoković igra četvrtfinale Rolan Garosa u srijedu protiv Kaspera Ruda, a istakao je u poslednjem obraćanju da nije siguran da će moći da nastupi zbog problema sa koljenom. Zbog povrede zato i ne trenira danas, ali se svi nadamo da će biti sve u redu.

"Postoji šansa da odustanem ako rezultati ne budu dobri. Zavisi od ozbiljnosti povrede, o nanijetoj šteti. Nije više to u mojim rukama. Da se pomolim da sve bude kako treba, to je sve. Uradiću neke stvari da ubrzam oporavak, ali ne može da se promijeni. Koljeno je koljeno. Možda i jedan od glavnih zglobova u tijelu za kretnju. Ne možeš tu ništa da uradiš. Sa nekim mišićima koje sam cepao u Australiji. Tu i donekle si mogao nešto sa zavojem, sa ovim ili onim. Koljeno... Jedno je mišić, jedno koljeno. Cirkulacija je drugačija. Metod i pristup oporavku, sve je drugačije. Nikada nisam imao velike probleme sa koljenom. Možda 2011. godine kada sam nosio steznik na koljenu, ali sam normalno igrao i na puno turnira učestvovao. Drugačije je tada bilo, imao sam 24 godine. Tijelo je sada u drugačijem stanju. Zahvalan sam što imam tijelo koje me služi. Iako se češće dešavaju ovakve povrede i incidenti, neplanirani i nepredviđeni. Mogu da se pohvalim da sam dugu karijeru imao sa malo velikih povreda. Zahvalan sam sebi i posvećenosti tijelu i svim ljudima na čelu sa Miljanom Amanovićem koji su mi pomogli da se takmičim dugi niz godina. Pričam kao da se opraštam, ali samo tako djeluje", poručio je Đoković.