Ostali sportovi

NOVAK ŠOKIRAO CIO SVIJET ODLUKOM PRED ROLAN GAROS: Glasine su tačne, najveći ikad je prelomio!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković se odlučio na korak koji je djelovao vrlo malo vjerovanto do prije samo nekoliko dana.

Izvor: YouTube/Rolex Monte-Carlo Masters/Screenshot

Novak Đoković će igrati još jedan turnir pred Rolan Garos! Od ponedeljka on će biti u Ženevi gdje će se od 20. maja igrati turnir iz serije 250! Švajcarski mediji su ranije naveli ovo kao mogućnost, prije svega zato što je Novak imao jako loše rezultate na šljaci i jer mu je potrebno da uđe u formu pred Rolan Garos.

Turnir se igra na šljaci za nagradni fond od 562.000 eura, a Novak će moći da odigra četiri meča. Prošle godine je titulu uzeo Nikolas Žari koji je u finalu pobijedo Grigora Dimitrova. Novak bi igrao od drugog kola, a zatim bi imao mečeve četvrtfinala, polufinala i finala, ako bi pobjeđivao.

Za sada su nosioci na turniru Kasper Rud, Tejlor Fric, Ben Šelton, Sebastijan Baez, Talon Grikspor, Fabijan Marošan, Džek Drejper i Kris Jubenks, a igraće i Endi Marej, Denis Šapovalov, Aleksandar Ševčenko i Roberto Karbaljes Baena. Novak nikada ranije nije igrao u Ženevi, a rekorderi sa po dvije titule na ovom turniru koji se održava od 1980. godine su Mats Vilander, Sten Vavrinka i Kasper Rud koji imaju po dvije titule.