Ostali sportovi

RAFAEL NADAL SE VRATIO! Odlučio u poslednji čas - odmah izlazi na teren!

Autor Mladen Šolak

Španac se oglasio i objavio važnu poruku!

Izvor: Pau Barrena / AFP / Profimedia

Rafael Nadal se vraća! Španac je propustio Monte Karlo prošle nedelje zbog povrede, ali će ove sedmice nastupiti u Barseloni i biće to njegov prvi turnir od januara. "Došao sam ovdje i odlučio u poslednjem trenutku, jer nisam znao da li ću moći da igram. Sjutra ću biti na terenu", kazao je Španac u nedelju.

Nadal je početkom ovog mjeseca putovao u Monte Karlo sa namjerom da igra na tamošnjem Mastersu, ali je u poslednjem trenutku bio prinuđen da se povuče. Isto tako je sa Novakom Đokovićem prethodnog mjeseca letieo i u Sjedinjene Države, da bi probao da igra na Indijan Velsu i u Majamiju, ali ni to mu zdravstveno stanje nije dopustilo.

Nadal je poslednji turnir odigrao početkom januarta u Brizbejnu, iako je imao veliku želju da igra na Australijan openu. Nažalost, i to je bio prinuđen da otkaže zbog zdravstvenog stanja. Sada je usred priprema za šljaku, sa krajnjim ciljem da se vrati na Rolan Garos, svoj omiljeni turnir, na kojem je trijumfovao čak 14 puta.

"Bik sa Majorke" nastupio je u Barseloni poslednji put 2021. godine, a prije toga je bio izuzetno uspešan na tom španskom turniru, jer je osvojio čak 12 titula. Ove nedelje, u utorak, igraće protiv mladog Italijana Flavija Kobolija.