POGLEDAJTE!

PAO SVETSKI REKORD! Ski skok o kome se priča - bio 13. posle prve serije, a onda je SVE PRELETEO i pobedio (VIDEO)

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Uživajte u neverovatnom skoku kakav nikad nije viđen na maloj skakaonici na Planici.

Izvor: YouTube/Planica 2023

Fantastični poljski ski skakač Pjotr Žila postavio je u subotu uveče svetski rekord na Svetskom prvenstvu na Planici. Gledali smo sjajno takmičenje u Sloveniji na maloj skakaonici, a Žila se proslavio neverovatnim skokom koji odmah ulazi u istoriju. U svojoj drugoj seriji je doskočio na neverovatnih 105 metara, što nikada nije viđeno na maloj skakaonici na Planici, gde je prethodni rekord držao Jevgenij Marusijak (103 metra).

Ono što je posebno impresivno je da je Pjotr Žila u prvoj seriji bio prosečan, skočio je tek 97,5 metara što mu je bilo dovoljno za 13. mesto i niko u tom trenutku nije mogao ni da pretpostavi da bi mogao da se bori za postolje, kamoli za pobedu.

Zaostajao je 5,9 bodova za Štefanom Kraftom i uspeo je to da nadoknadi neverovatnim skokom od 105 metara, nakon kog je bio više nego emotivan. Ipak je odbranio svetsku titulu... Trijumfovao je sa ukupno 261,8 bodova i tako je izjednačio i rekord Adama Mališa, do sada najboljeg na ovog skakaonici, dok su iza njega završili Andreas Velinger i Karl Gajger iz Nemačke.

Pogledajte neverovatni skok Pjotra Žile!

Pjotr Žila
Izvor: YouTube/Planica 2023