Ostali sportovi

UKRAJINAC SE JAVIO SA RATIŠTA - OPET PROZIVA ĐOKOVIĆA! Reagovao na Srđanove reči: "Zašto ćutite, recite to navijačima!"

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Aleksandar Dolgoplov komentarisao je situaciju oko Srđana Đokovića na Australijan openu.

Izvor: Instagram/alexdolgopolov/Screenshot/MONDO/Uroš Arsić

Novak Đoković ide po 10. titulu na Australijan openu, ali pre finala sa Stefanosom Cicipasom nastavlja se priča o Srđanu Đokoviću. Fotografije sa fanovima i dešavanja u Melburnu prebacili su pažnju na Novakovog oca, pa se sad tim povodom sa ratišta oglasio ukrajinski teniser Aleksandar Dolgopolov.

Pre nekoliko dana je tražio da se "Srđan Đoković izbaci sa turnira", a sada se ponovo javio. Prokomentarisao je pisanje novinara "Njujork Tajmsa" Kristofera Klerija koji je citirao Srđanovo saopštenje i objasnio da je "porodica Đoković protiv rata i da je sve pogrešno shvaćeno i da je on samo prolazio pored fanova sa kojima se slikao."

Na to je reagovao Dolgopolov. "Bilo bi lepo da je to istina. Takođe, bilo bi logično da zamole svoje navijače da javno nose majice sa slovom 'Z', Putinovim likom i da ne unose ruske zastave na njihove mečeve, ako je to tačno. Sa tim znakovima se pruža podrška ratu, ali takve reči od njih ne dopiru, nažalost. Jedini krivac za ovaj rat je Rusija i malo manje Belorusija i to svima treba da bude jasno. Rat će se završiti sigurno, samo je pitanje koliko ljudi će umreti dok se to ne desi", poručio je Dolgopolov.