Košarka

Željko Obradović o odlasku igrača Partizana u Ameriku

Autori Mladen Šolak Tijana Jevtić

Dvejn Vašington otišao je iz Partizana u Sjedinjene Države uoči početka evroligaške sezone. Željko Obradović bio je upitan za to na treningu

Izvor: MN Press/MONDO/Tijana Jevtić

Trener Partizana Željko Obradović uoči prve utakmice u evroligaškoj sezoni nije htio da priča o situaciji sa Dvejnom Vašingtonom. "Imate saopštenje kluba, tamo je sve objašnjeno", rekao je on na treningu pred put u Španiju, na duel protiv Baskonije u četvrtak od 20.30 časova.

Američki košarkaš crno-belih napustio je ekipu i klub jer je dio velikog NBA trejda i Partizan će od tog posla u Sjedinjenim Državama zaraditi veliki novac, bez obzira na epilog transfera. Zbog toga Vašington neće biti uz tim u Španiji, a trenutno nema definitivne informacije kada će se vratiti.

"Pred igračem se pojavila mogućnost da kroz trejd u NBA ligi bude dio posla u kojem će svi akteri ostvariti neki svoj interes. Klub je pristao da izađe u susret igraču, dozvoli mu odlazak u SAD i kao akter u celoj transakciji će ostvariti značajan prihod. Takođe, KK Partizan zadržava prava na Igrača u slučaju povratka u Evropu. Nakon okončanja kompletnog aranžmana, KK Partizan će objaviti više detalja", piše u Partizanovom saopštenju o Vašingtonu.

Izvor: MN Press

Trener crno-belih najavio je meč protiv Baskonije, koju je ovog ljeta preuzeo trofejni trener Pablo Laso, bivši Obradovićev igrač u Realu, a potom njegov dugogodišnji rival.

"Prva utakmica je u Evroligi, u koju ulazimo sa velikim ambicijama. Imali smo velike utakmice protiv timova koji su evroligaši. Volio bih da vidim da nastavimo da igramo sa istom željom i ambicijama kao i do sada. Isto tako, da imamo i istu energiju, jer mislim da je to najbitnije od svega"

"Bez obzira što je promenila tim, Baskonija je uvek nezgodan teren. Kod Pabla Lasa je karakteristično da ima dosta tranzicije u igri i individualnih rešenja, izolacije, igre 'jedan na jedan', ofanzivnog skoka. I naravno, tu je Markus Hauard, igrač koji ti daje kvalitet i koji je sposoban da šutira i više od 15 puta za tri poena. Sve smo to prošli, razradili i videćemo kako ćemo da izgledamo sjutra", kazao je on.

Obradović je rekao da je jedini igrač koji će odsustvovati Ajzeja Majk, koji se povrijedio na prvom treningu Partizana i propustio je čitave pripreme.