Košarka

Miško Ražnatović zapalio navijače Zvezde objavom: Čekali su je cijelog ljeta - i dočekali!

Autor Mladen Šolak

Poznati košarkaški agent najavio je dolazak Filipa Petruševa u Crvenu zvezdu.

Izvor: Instagram/misko4raznatovic

KK Crvena zvezda dovela je Filipa Petruševa i tako ostvarila najdužu i poslednju želju u ljetnjem" prelaznom" roku! Nakon što su grčki mediji najavili da će Olimpijakos pustiti srpskog internacionalca nazad u Beograd, oglasio se i njegov agent, Miodrag Miško Ražnatović. Iz njegovih riječi je apsolutno jasno da misli na Petruševa.

"Ponekad, tokom ljeta, igrači mijenaju sve, osim boja", objavio je Ražnatović, jasno aludirajući na iste klupske boje Crvene zvezde i Olimpijakosa. Na taj način, Zvezda je definitivno zaokružila tim za sezonu 2024/25, u kojem će Petrušev imati veoma važnu ulogu.

Godinu dana nakon odlaska iz Zvezde u NBA ligu, gdje se nije dugo zadržao u Filadelfiji, Petrušev se vraća bogatiji za iskustvo još jedne sezone nastupa u Evroligi, u dresu Olimpijakosa, kao i sa olimpijskom bronzom.

Filip je imao sjajno ljeto u reprezentaciji Srbije, igrao je uz Nikolu Jokića najbolje od kada je obukao dres nacionalnog tima i dao doprinos velikom, istorijskom uspehu u Parizu. Kada se vrati u rodni Beograd i opet zaduži crveno-bijelo, pridružiće se saigračima iz reprezentacije Ognjenu Dobriću, Dejanu Davidovcu, Urošu Plavšiću...

Filip Petrušev igrao je za Zvezdu u sezoni 2022/23, u njoj "oživeo" svoju karijeru posle zanemarljive epizode u Efesu, u koji je otišao iz Mege kao MVP ABA lige i najveći srpski talenat. Nakon prošle sezone, u kojoj je imao zapažene nastupe za grčki klub, a potom i Olimpijskih igara, Petrušev sada dolazi da bude jedan od vođa novog tima Crvene zvezde, koji če početi novu sezonu za desetak dana - najpre u ABA ligi gostovanjem Dubaiju, a potom i početkom oktobra, kada počne nova takmičarska godina Evrolige.