Košarka

Partizan ima novog lidera! Željko otkrio karte, sakrio NBA pojačanje

Autor Bojan Jakovljević

Partizan je krenuo u novu sezonu, a Željko Obradović je otkrio sve planove. Ovo smo mi vidjeli na početku sezone crno-bijelih.

Izvor: MN Press/MONDO/Nikola Lalović

Partizan je krenuo u novu sezonu! Nakon predstavljanja tima na kome smo zvanično saznali sastav crno-bijele ekipe za narednu sezonu, u "Areni" su se skupili skoro svi košarkaši crno-bijelih i odradili su trening. Trener Željko Obradović je otkrio kompletan plan priprema, košarkaši su popričali sa novinarima i svi su izgledali jako entuzijastično i raspoloženo.

Crno-bijeli će odigrati nekoliko pripremnih turnira, a iako je tim potpuno nov Obradović je istakao da vjeruje da će imati vremena da uigra ekipu i da ih spremi za najveće rezultate tokom sezone koja je pred nama.

A šta smo mogli da vidimo i čujemo na ovom treningu i šta bi mogli navijači da očekuju? Neki igrači se očigledno znaju od ranije, što je pozitivno, ali takođe smo mogli da vidimo i da jedan igrač nedostaje!

KO JE FALIO?

Jedini koji se nije pojavio je Frenk Nilikina. Razlog za to je što je odigrao kompletne Olimpijske igre sa selekcijom Francuske, a trener Željko Obradović je u razgovoru sa novinarima otkrio da se plejmejker požalio na umor i da će dobiti nekoliko dana slobodno.

VANJA ODBIO, KARLIK STIGAO!

Karlik Džouns je stigao u Beograd i pojavio se na treningu! Nije ga bilo na predstavljanju tima, ali se sada pojavio. Ponuđen je dodatni odmor Vanji Marinkoviću i Isaku Bongi koji su takođe igrali do samog kraja Olimpijskih igara, ali su oni to odbili. 

"Tri igrača koji su bili do kraja na Olimpijskim igrama, Vanja Marinković, Isak Bonga i Frenk Nilikina... Pričao sam sa njima, Frenk se osjeća prilično umorno i dobio je dodatni odmor. Vanja nije želio, Isak takođe nije želio i ostaće ovdje u Beogradu, u kakvom će tretmanu biti, vidjećemo. Mali Bošnjaković ima povredu još od prvenstva za juniore, nije igrao finale. Svi ostali su tu i treniraće. Malo je vremena, ali tako je - kako je. Probaćemo kroz treninge i utakmice da se uigravamo i da shvatimo da sve to iziskuje vrijeme. Koliko će biti potrebno da dođemo do željene forme. O tom, potom - vidjećemo", rekao je Obradović.

HEMIJA JE VEĆ TU!

Istina je, ovo je kompletno novi tim, ali što se toga tiče vidjeli smo neke jako dobre znake na treningu. Djeluje da je hemija već tu i da se neki igrači jako dobro poznaju. Mogli smo da vidimo jako srdačan razgovor i pozdrav dva nova plejmejkera tima Željka Obradovića Karlika Džounsa i Dvejna Vašingtona, a Džouns je pripao i Sterlingu Braunu i vrlo srdačno popričao sa njim. Djeluje da je ozbiljno shvatio lidersku poziciju u timu i da želi sa svima da izgradi što bolji odnos i da shvati šta kome najviše odgovara i kako da se postavi prema kome u igri.

TO JE TO, SAD SAMO RAD!

"To je to u ovom trenutku. Vidio sam sinoć 15 igrača, plus Karlik Džouns koji je danas stigao i tu je, sa ekipom. On neće danas raditi trening, trebalo bi da radi ljekarske preglede, moramo da vodimo računa da su svi zdravo i dobro da bi mogli da uđu u proces treninga", objasnio je Obradović kada su ga novinari pitali za sastav tima i da li se planira neko pojačanje.

Što znači da je sigurno da je fokus sada na radu i uigravanju i da su se sve stvari van terena - oko pregovora, ugovora, pojačanja, već riješile. A sada - odbrojavanje do početka ABA lige.